YAŞAM

Kahraman Komandolar dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı

Suriye Görev Gücü’nde yer alacak komandolar aileleri ile vedalaştı, duygusal anlar yaşandı

Abone Ol

Suriye Görev Gücü’nde yer alacak komandolar bugün Elazığ'dan dualar eşliğinde Suriye’ye uğurlandı. Askerlerin, uğurlama törenine katılan aileleriyle vedalaşması sırasında yaşadıkları duygu dolu anlar fotoğraf karelerine yansıdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terörle mücadele çerçevesinde Suriye'deki operasyonlara katılmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden olduğu gibi Elazığ’dan da askerler sevk edildi. Yurt içinde terörle mücadelede kahramanca görev yapan ve sınır ötesindeki harekatlarda dosta güven, düşmana korku veren Mehmetçik, Suriye’deki mazlum halkın barış ve güven içinde yaşamasının en büyük güvencesi olmaya devam ediyor. Bu çerçevede Suriye’de görev yapacak 200 komando için İl Jandarma Komutanlığına bağlı Kovancılar ilçesindeki Jandarma Özel Harekat (JÖH) Taburunda uğurlama töreni düzenlendi. Saygı duruşu ile başlayan uğurlama töreni, Suriye'ye görev değişimi için yola çıkan Mehmetçiklere duaların okunması ile devam etti. Kucaklarında bebekleriyle uğurlama törenine katılan aileler, görev değişimi için Suriye'ye giden yakınları için dua etti.

Mehmetçikler aileleriyle vedalaşırken, kundaktaki bebeklerini kucaklarına alıp öpmeleri sırasında duygu dolu anlar yaşandı. O anlar fotoğraf karelerine yansıdı.