26 Ekim Cumartesi'yi 27 Ekim Pazar'a bağlayan gece, birçok ülke yaz saatinden kış saatine geçiş yapacak. Bu değişim, gün ışığından daha iyi yararlanmayı amaçlıyor. Ancak Türkiye, 2016'dan bu yana kalıcı yaz saati uygulamasında olduğu için saatleri sabit kalacak.

Saat Farkı Artacak! Bu yıl Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki saat farkı 1 saatten 2 saate yükselecek. Avrupa saatlerini 03:00'ten 02:00'ye geri alırken, Türkiye aynı saat diliminde kalmaya devam edecek. Bu durum, bazı telefonların otomatik saat ayarlarını değiştirebileceği anlamına geliyor. Bu yüzden telefon ayarlarınızı kontrol etmek oldukça önemli!

Bakan'dan Açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kış saati uygulaması hakkında yaptığı açıklamada, herhangi bir değişiklik planlamadıklarını ifade etti. "İller mesai ve okul saatleriyle ilgili uygulamalarını yapabilir," diyen Bayraktar, 2024'te kış saati uygulamasının olmayacağını vurguladı.

Kış Saati Terk Edildi Kuzey yarımkürede birçok ülke ekim ayı sonunda yaz saatini bırakırken, Türkiye 2016'dan beri GMT+3 saat diliminde kalmaya devam ediyor. Bu karar, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla alınmıştı ve o zamandan beri uygulanıyor.

İlk kez ortaya çıktı! Narin cinayetinde mide bulandıran detay İlk kez ortaya çıktı! Narin cinayetinde mide bulandıran detay

Unutmayın, telefon ayarlarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin!

Editör: Merve Kiraz