İşte, karbonhidrat oranı düşük olan rahatlıkla tüketebileceğiniz bazı besinler…

YUMURTA

Yumurta, yüksek proteinli ve düşük karbonhidratlı bir besin kaynağı. Tok tutan ve besleyici olan bu besini kilo verirken kullanabilirsiniz.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor Hamile kadınların beyni resmen değişiyor! Peki, hamilelik beyni nasıl değiştiriyor

Hem besin değeri bakımından yüksek hemde karbonhidrat oranı düşük olan gıdaların en bilineni yeşil yapraklı sebzelerdir.  Bu sebzeler düşük kalorilidir ve diyet yaparken gönül rahatlığıyla tüketilebilir.

AVOKADO

Hem karbonhidrat oranı düşük olan hem de sağlıklı yağlar barındıran bu meyve aynı zamanda lif içeriği sayesinde uzun süre tokluk hissi verir.  Besleyici bir öğün için avakado yiyebilirsiniz.

DENIZ ÜRÜNLERİ

Deniz ürünleri protein ve omega-3 yağı açısından oldukça zengindir. Bu besinlerin karbonhidrat oranı ise oldukça düşük. Kalp sağlığınada faydası bilinen bu besinler diyet yaparken gönül rahatlığıyla tercih edilebilir.

YOĞURT VE KEFİR

Probiyotikler açısından zengin, karbonhidrat oranı ise düşük olan yoğurt ve kefir özellikle bağırsak sağlığını ve hareketlerini destekler.

KETEN TOHUMU

Keten tohumunun lif oranı yüksek karbonhidrat içeriği ise düşüktür. Keten tohumunu salatalarda yoğurt içinde tüketebilirsiniz. Böylece daha lezzetli hale gelir.

Editör: Yasemin Dülgeroglu