Parmak izleri çok belirgin olur ve camlar, aynalar silinse bile etkili temizlik yapmayınca o izler öylece kalır. Peki, günlük yaşantımızda karşılaştığımız bu basit ama can sıkıcı sorun için hızlı ve etkili çözümler bulmak mümkün mü?

Ayna ve camlarda neden parmak izi olur?

Aynalara dokunulduğunda ellerde bulunan doğal yağlar ve ter, yüzeylere transfer olur. Bu yağlar, aynanın üzerinde kalıcı izler bırakabilir.

Ellerdeki çeşitli kir ve toz parçacıkları da aynada iz bırakabilir. Öte yandan kullanılan bakım ürünlerinin elde kalmasıyla da aynaya dokunulursa iz kalabilir.

Parmak izleri nasıl geçer?

Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun Eylül bitmeden mutlaka bu ağaç ve bitkileri ekin baharda bahçeniz coşsun

Aynadaki parmak izlerinin temizliği, genellikle basit bir temizlikle çözülebilir. Ancak, çoğu zaman sadece su ve sabun kullanmak izleri tamamen ortadan kaldırmak için yeterli olmayabilir.

Aynadaki lekeleri çıkaracak doğal tarif:

Malzemeler:

1 su bardağı su

1 yemek kaşığı beyaz sirke

1 yemek kaşığı doğal limon suyu

Temiz bir sprey şişesi

Yapılışı:

Su, beyaz sirke ve limon suyunu sprey şişesine ekleyin. Karışımı iyice çalkalayarak malzemelerin homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Sprey şişesinin ucunu açarak karışımı doğrudan aynanın yüzeyine sıkın. Temiz bir mikrofiber bez veya kağıt havlu ile aynayı silin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu