Bayıla bayıla yediğimiz yiyeceklerin nasıl keşfedildiğini hiç düşündünüz mü? Çok sevdiğiniz, sıkça tükettiğiniz bazı yiyeceklerin keşfedilme hikayesi sizi bir hayli şaşırtabilir. İşte popüler yiyeceklerin bir garip keşfedilme hikayeleri…

PEYNİRLİ PUF CİPS

Bu cips, cips olmadan önce hayvanlar için yiyecek olarak hazırlandı. Ancak tadına bakılınca işler değişti. 1930'larda bir hayvan yemi şirketinden Edward Wilson, şişirilmiş mısır tanelerini denemeye karar verdi ve biraz baharatla oldukça iyi bir atıştırmalık yapabileceklerini fark etti.

DONDURMA KÜLAHI

 Dondurmayı servis edecek tabak kalmayınca ortaya dondurma külahı çıktı. 1904 yılında St. Louis Dünya Fuarı’nda, Ernest A. Hamwi adlı bir pastacı  pişmiş, soğumuş waffle benzeri bir hamuru yuvarladı ve ardından dondurmayı üstüne koydu. Böylece dondurma külahı bulunmuş oldu.

Hata sonu kahvaltı keyfi için bir yenilik yapın! Börek tadında bir omlet tarifi öneriyoruz Hata sonu kahvaltı keyfi için bir yenilik yapın! Börek tadında bir omlet tarifi öneriyoruz

MISIR GEVREĞİ

Ekmek alternatifinde son nokta mısır gevreği oldu.  William ve John Kellogg kardeşler vejetaryenlik ve sağlıklı beslenmenin temel değerler olduğu bir sanatoryumda hastalarına ekmek yerine  buğday haşladı.

FINDIK KREMASI

Fındık kremasının dönemde ki kıtlık nedeniyle bulunduğunu biliyor musunuz? İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan krizde çikolata alternatifi için fındık, şeker ve biraz kakaodan karışım yapılarak bugün her evde bulunan fındık kreması keşfedildi.

BUZLU DONDURMA

Buzlu dondurma 11 yaşındaki bir çocuk tarafından keşfedildi.  11 yaşındaki Frank Epperson su ve toz soda karışımıyla oynarken karışımı gece boyunca verandasında unuttu. Sabah kalktığında karışımı donmuş olarak buldu ve hemen karışımın tadına baktı.

YAPAY TATLANDIRICI

1879 yılında üniversitede kimyager olan Constantin Fahlberg, iş çıkışı avucunda tatlı bir tat fark ediyor ve bunu laboratuvardaki aşırı kaynatılmış kimyasallara bağlıyor ve daha sonra karışımı test ediyor. Almanya'ya döndüğünde ise ilk yapay tatlandırıcı olan sakarini üretmeye başlıyor.

 

Editör: Sena ERDOĞAN