YAŞAM

Kedi dışkısından kahve yapılıyor: Servet değerinde satışa sunuluyor

Kahve içmeden güne başlayamama artık her kesimden insanın sorunu haline geldi. Bazen gerçekten ihtiyaç duyuluyor bazen ise yalnızca modaya uyuluyor.

Abone Ol

Kahve severler ve kahve meraklıları, peki en pahalı kahvenin hangisi olduğunu biliyor musunuz? İnanması güç ama bu kahve kedi dışkısından yapılıyor. Fiyatı dudak uçuklatan bu kedi dışkısından yapılan kahveyi içmek için neredeyse servet ödemeniz gerekiyor.

Hiç şüphesiz dünyada en çok tüketilen içeceklerin başında kahve geliyor. Pek çok çeşidi bulunan kahvenin lezzeti de türüne göre değişiklik gösteriyor. Ancak böyle bir kahveyi daha önce ne duydunuz ne de içtiniz. Kedi dışkısında yapılan bu kahve resmen servet değerinde. İçmek isteyenler tonlarca para ödeyerek içebiliyor.

Misk kedileri Endonezya'nın egzotik coğrafyasında, doğal yaşamın bir parçası olarak kahve meyvesi yerler. Sindirim sistemleri ise bu kahve meyvesinin çekirdeklerini tam sindiremez ve dışkılarıyla atar. İşte bu noktada, Kopi Luwak, yani Luwak kahvesi üretimi başlar.

Misk kedilerinin dışkıları toplanarak içinde bulunan kahve çekirdekleri temizlenir, yıkanır ve kavrulur. Bu sürecin sonunda ise ortaya çıkan Kopi Luwak, dünyanın en nadir ve en özel kahvelerinden biri olarak karşımıza çıkar.

KOPİ LUWAK’IN KAFEİN SEVİYESİ NE KADAR?

Endonezya’da kahve kültüründe özel bir yere sahip olan Kopi Luwak kahvesi sadece belirli bir bölgede yetişen misk kedilerinin sindirim süreci ile oluşan çekirdeklerden elde edilir. Böyle bir özel işleme maruz kalan çekirdeklerin sindirim süreci, bu kahveye eşsiz bir lezzet ve aroma katarken, aynı zamanda kafein seviyesini de düşürür. Bu şekilde Kopi Luwak' diğer kahve çeşitlerinden farklı bir tat profiline sahip olur.

FİYATI DUDAK UÇUKLATIYOR

Kopi Luwak kahvesinin kilosu, üretim işlemleri ve kalitesine göre değişiklik gösterebileceği gibi 300 dolar ile 1000 dolar arasında alıcı buluyor.