Sevdiğinizden ayrıldınız ve bunu bir türlü aşamıyor musunuz. Aslında uzmanlar bir insanın sevdiği bir insanı unutma süresinin tam olarak 6 ay olduğunu açıklıyor. Yani 6. Aydan sonrası çektiğiniz acı sizin onu sevdiğinizi değil kafayı fena halde ona taktığınızı anlatıyor. Uzmanlar bu konu hakkında 6 aydan sonra hala acı çeken bireyleri hasta olarak adlandırıyor. 

Ayrılık acısıyla mücadele ederken insanların düştüğü yaygın tuzaklar bulunduğuna dikkat çekerken bu tuzaklardan kaçınma ve hızlıca iyileşmeye dair de 6 ipucu veriyor. 

İşte unutmanın yolu;

1. Sosyal medyada eski sevgilinizin peşine düşmeyin. Bunu yapmak, zihninizde onun varlığını pekiştirir ve bozulan ilişkinize dair hayal kurmayı bırakmanızı zorlaştırır.

A101’e Şarjlı Dik Süpürge, Tost Makinası, Filtre Kahve Makinası, Omix 128 GB Cep Telefonu, Yazıcı, Ütü, Baskül Geliyor.. A101’e Şarjlı Dik Süpürge, Tost Makinası, Filtre Kahve Makinası, Omix 128 GB Cep Telefonu, Yazıcı, Ütü, Baskül Geliyor..

2. Ayrılığın neden gerçekleştiğine dair teoriler uydurmaktan sakının. Bu durum eski sevgilinizi gözden düşürmeniz gerekirken ona zihninizde başrol vermenize yol açabilir. Gerçeklerle uyuşan ve özgüveninize zarar vermeyen açıklamalara odaklanın. Bu açıklamalar şöyle sıralanabilir: İlişkide istekli değildi, ilişkiyi duygusal anlamda sürüncemede bırakıyordu, her şey için geç olmadan sorunları gündeme getirmedi ya da eski sevgiliniz sandığınız gibi biri değildi.

3. Bir sonraki ilişkinizde yapmayı tercih etmeyeceğiniz, ilişkiniz için verdiğiniz ödünlerin bir listesini yapın.  

4. Şu günlerde size ilginç ve keyifli gözükmese de olağan zamanlarda sizi eğlendiren, ilginizi çeken etkinliklere yönelin. Bunlar yaşamın devam ettiğini gösteren önemli işaretlerdir.

5. İlişkiyi hatırlatan, sizi üzen veya acı veren mesaj ya da fotoğraflardan kurtulun.

6. Arkadaşlarınızla görüşün ve desteklerinden faydalanın.  Ayrılık acısı sıkça rastlanan bir durum ve herkesin bu konuyla ilgili söyleyebilecek bilgece sözleri var.

Olmuyor demeyin ve şüphesiz deneyin başardığınızı zamanla fark edeceksiniz.

Editör: Merve Kiraz