Geçtiğimiz haftalarda birden bire sosyal medyada paylaşım rekoru kırılan Dubai çikolatasının tadı, vatandaşlar tarafından en çok merak edilen ürün olurken, içerisinde Antepfıstığı ezmesi, tel kadayıf, çikolata ve yağ olan Dubai çikolatası 100 gramlık bir paketinde ortalama 450 ila 500 kalori barındırıyor. Çikolatanın tadını bazı vatandaşlar çok beğenirken bazıları ise normal çikolataya göre ağır buluyor ve abartıldığını düşünüyor.  Uzmanlar, Dubai çikolatasının içerisinde barındırdığı yüksek şeker, yağ ve kalori miktarının sağlık açısından büyük tehdit oluşturabileceğini belirterek kan şekeri dengesizlikleri, kalp rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalara yol açabileceğini söylüyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Yiğit Ensar Çetinkaya Dubai çikolatasının adeta zehir olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Kahve Tüketiminin Tartışılan Yüzü: Faydalar ve Riskler Kahve Tüketiminin Tartışılan Yüzü: Faydalar ve Riskler

“Öncelikle Dubai çikolatası son günlerde, son zamanlarda bayağı gündem oldu. Dünyayı adeta kasıp kavurdu. Yemeyen kalmadı. Kuyruklar oluştu ama hem içindekiler kısmına baktığımızda, hem paketlenme tarzına baktığımızda, hem kullanılan malzemeler bakımından ülkemizde şuan da Antep Fıstığında belli bir düzeyin üstünde bir katkı maddesi olan aflatoksin fazla olduğu için yurtdışından bunlar hep ülkemize geri gönderildi. Bundan dolayı da Dubai çikolatalarında şuan bunlar kullanılıyor. Tam anlamıyla bu bir zehirdir. İçindekiler kısmına baktığımızda yüksek kalori ve şeker bakımından obeziteye ve kilo almaya neden olmaktadır. Fazla tüketiminde akne problemine neden olabilmektedir. Ayrıca kaşıntılara neden olabilir. Saç dökülmelerine neden olabilir. Kafein içeriği bakımından kalp çarpıntılarına neden olabilir. Fazla tüketiminde kolesterol hastaları, kalp hastaları, şeker hastaları çok zor durumda kalabilir, rahatsızlık olabilir. Bundan dolayı da az tüketmeleri ya da hiç tüketmemeleri gerekmektedir. Tabii her insanın nefsi bazen çekebilir. Tadımlık olacak şekilde tüketmek gerekir. Mide rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir. Bundan dolayı da alerjik reaksiyonlar olabilir. Kısacası tüketilmemesi gerekmektedir. Dubai Çikolatasının veya diğer paketli çikolataların glisemik indeksi yüksek olduğu için tüketildiği takdirde vücudun şeker oranını bir anda yüksek seviyelere çıkarır. Daha sonrasında vücut insülini yayar, bu şekilde de şeker tekrar dengelenmeye çalışır ama bu vücudun hormonal dengesini bozacağı için şeker hastalıklarına, kolesterol hastalıklarına, kalp hastalıklarına direkt olarak sebebiyet verebilir.”

Editör: Adem Küçükkaya