Evde doğal nar ekşisi nasıl yapılır? Evde doğal nar ekşisi nasıl yapılır?

Günümüzde neredeyse her ev kalorifer petekleriyle ısınıyor. Petekler ne kadar temiz olursa evi de o kadar isi ısıtır. Peki, evinizdeki petekleri kendiniz nasıl temizlersiniz.

Ev temizliği yapılırken çoğu zaman petekler önemsenmez veya unutulur. Ancak kalorifer temizliği yapmak daha iyi bir ısı için gereklidir. Kirli olduğu zamanlarda peteklerin yaydığı ısı daha az olabiliyor. Öte yandan temizlenen kaloriferler daha az enerji harcıyor.

Peki, kalorifer peteği temizliği nasıl yapılır?

Öncelikle kaloriferlerinizi kapatın. Peteğin üst kısmındaki ızgara kapağı çıkarın. Kaloriferin altına bir örtü serin. Böylece pislikleri daha kolay toplarsınız. Saç kurutma makinesi kullanarak içinde ki tozlardan arındırabilirsiniz. Ayrıca elektrikli süpürgeyle de detaylı şekilde silin. Peteklerin arasına rahat girebilecek bir sopaya nemli bez sarın ve lastik veya koli bandı ile bezi sopaya sabitleyin. Sopanın bez sardığınız ucunu kaloriferin üstünden alt tarafına doğru iterek kirlerin alta serdiğiniz havluya dökülmesini sağlayın.

Dış temizliği için kovada ılık deterjanlı su yapın ve tüm dış yüzeyini silin. Çıkardığınız ızgarayı da temizce yıkayın. Tüm işlemlerin ardından kurutma yapmanızda fayda var. Bu paslanmayı önler. İşlemler bitince ızgara kapağı sıkıca kapatın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu