Kadınların güzellik takıntısı yüzyıllar boyunca süregelir. Güzellik uğruna her yolu deneyen kadınların yıllardır değişmeyen sırları…

Maş fasülyesi: Antik çağda insanlar aknelerden kurtulmak için maş fasulyelerini iyice ezerek macun haline getirip yüzlerine maske gibi uyguluyordu.

Gül suyu: Nemlendirme ve arındırma özelikleri ile bilinen gül suyu antik Mısır’da cildi yatıştırmak ve nemlendirmek amacıyla kullanılıyordu.

Safran yağı: Cilt parlaklığı için  yüzyıllar önce Mısırlı kadınlar safran yağı kullanıyordu.

Nane: Çin'de kadınlar parlak bir cilt elde etmek için nane kullanıyordu. Günümüz şartlarında nane blenderdan geçirilerek kullanılabilir.

Bal: Antik Mısırda gıda ürünü olmaktan ziyade güzellik için kullanılan bal, cildi nemlendirmek ve saçları yumuşatmak için kullanılıyordu.

23 Eylül-22 Ekim: Terazi burcunun özellikleri 23 Eylül-22 Ekim: Terazi burcunun özellikleri

Deniz tuzu:  Yüzyıllar önce Japonya'da kadılar hem ölü derilerinden kurtulmak hem de selülitleriyle başetmek için deniz tuzu kullanıyorlardı.

Hindistancevizi yağı: Günümüzde de popülerliğini koruyan hindistancevizi yağı yüzyıllar önce Güney Asya' da kadınlar tarafından nemlendirici ve saç bakım yağı olarak kullanılıyordu.

Yüz masajı: Antik Çin'de kadınlar daha genç görünebilmek için yeşim taşından yapılan silindirler ile yüzlerine masaj yapıyorlardı.

Lahana yaprağı: Şekerli ağda: Antik Mısırda Kleopatra ve yardımcıları tarafından keşfedilen şekerli ağda vücut tüylerinden kurtulmak için kullanılıyordu.
 

Editör: Sena ERDOĞAN