YAŞAM

İş hayatında seni başarıya götürecek ipuçları!

İş dünyasında başarılı olmak sadece beceri ve bilgiyle değil, aynı zamanda iletişimle de ilgili bir konu.

Abone Ol

Harika stratejiler sayesinde iş hayatınızda olumlu şekilde parlayabilirsiniz. İşte iş hayatında sizi parlatacak sırlar…

1. EMPATİ

Empati yaparak karşıdaki insanın duygularını anlayıp ona göre davranmak iş ilişkilerindeki bağlarınızı kuvvetlendirir. Empati güven inşa ederek çatışmaları azaltır.

2. DİNLEME BECERİSİ

İletişim kurarken en kritik süreç dinleme sürecidir. Aktif yani gerçek bir dinlemeyle karşınızdakinin ne söylediğini tam anlamalı ve ona göre cevap vermelisiniz.

3. BEDEN DİLİNİN GÜCÜ  

İletişimde sözler kadar bedende önemli bir detay. Güven veren bir duruş samimi bir gülümseme ve göz temasıyla iletişim kurmak çok önemli.

4. POZİTİF İFADE

İletişimde kullandığımız ifadelerin olumlu ve çözüm odaklı olması bize yine olumlu dönecektirç

5. ESNEKLİK 

İletişim kurarken değişen koşullara hızlı bir şekilde adapte olmak iş ilişkilerindeki başarıyı artırır. Esneklik farklı bakış açılarını da beraberinde getireceği için çözüm odaklı olmayı sağlar.

6. SORU SORMA SANATI

İletişimde bir diğer önemli şeyde doğru soru sormak. Karşındakinin ne düşündüğünü ve hissettiğini anlamak için derinlemesine ve açık uçlu sorular sormak önemli

7. SAYGI ve NEZAKET

İletişimde saygı ve nezaket çok önemli bir unsur. Çünkü bu ilişkileri güçlendirir. Her zaman nazik olmalı ve karşındakinin fikirlerine değer verdiğini göstermelisin.

8. UZLAŞMA BECERİSİ

İletişimde bulunan her iki tarafında ihtiyaçlarının karşılanması için ortak bir çözüm bulmak önemli. Bunun için esnek olmalısınız. Böylece çatışmalar da azalacaktır.