Motosiklet kazaları giderek artıyor: Motosiklet kazaları neden oluyor ve nasıl önlenebilir Motosiklet kazaları giderek artıyor: Motosiklet kazaları neden oluyor ve nasıl önlenebilir

Adıyaman’da, kontrolden çıkarak HES kanalı içerisine düşüp ters dönen hafriyat kamyonunun sürücüsü hayatını kaybetti. Sürücünün cenazesi uzun uğraşlar sonucu çıkarılabildi. Olay, Adıyaman-Gölbaşı Karayolu üzerinde bulunan Börgenek köyü yakınlarındaki bir HES kanalının yanından geçen yolda meydana geldi. Ömer Alan (53) idaresindeki 02 AEJ 929 plakalı hafriyat kamyonu, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kanala yuvarlandı. Vatandaşlar, ters dönen kamyonu fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Ancak vatandaşlar, ekipler gelene kadar suya atlayarak sürücüyü kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı. Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis dalgıç ekipleri olay yerine gelerek vinç yardımıyla kamyonu kaldırdı ve sürücüye ulaştı. Kamyon içerisinde sıkışan Alan’ın cenazesi, dalgıç ekiplerinin çabaları sonucunda sıkıştığı yerden çıkarıldı. Alan’ın cansız bedeni sulama kanalından çıkarılarak ambulansa alındı ve daha sonra Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Kaynak: iha