Her gün kullanıp yüzümüze ellerimize direk temas eden havluların daha iyi yıkanmasını sağlayacak hijyenik yöntemler bulunuyor. Bu yöntemlerle havluların üzerindeki lekelerden kurtulmakla kalmayıp bakterilerden de kurtulacaksınız. Havlular sürekli nemli olduğundan bakteri üreme oranı çok yüksek oluyor. Bu sebeple uzmanlar havluları yıkarken uygulanması gereken önerilerde bulunuyor.

HAVLULAR NASIL YIKANMALI?

Uzmanlar havluları mutlaka yüksek sıcaklıkta yıkamak gerektiğine vurgu yapıyor. Yüksek sıcaklık havluların üzerinde bulunan mikrop ve bakterilerin ölmesine yardımcı oluyor.

BİM’e 125cc Motosiklet, Elektrikli Bisiklet, Matkap Ucu Seti, Darbeli Matkap, Valiz, Düdüklü Tencere Geliyor!!! BİM’e 125cc Motosiklet, Elektrikli Bisiklet, Matkap Ucu Seti, Darbeli Matkap, Valiz, Düdüklü Tencere Geliyor!!!

Havluların daha iyi yıkanması hem temizliği açısından hem de kullanım ömrü açısından çok önemli. Havluları yıkarken doğal ve organik deterjanlardan yararlanmanızda fayda var. Kimyasal içerikli ürünler havluların dokusuna zarar verirken cildin tahriş olmasına da neden olur.

YUMUŞATICI KULLANMAYIN

Pek çok kişi havluları yıkarken yumuşatıcı kullanıyor. Ancak Uzmanlar yumuşatıcının hem havlulara hem de kıyafetlere zarar verdiğini belirtiyor.

Havlularınızı kuruturken güneş ışığından faydalanmanız hem kokusu hem de hijyenik kuruması açısından önemlidir. Doğru şekilde yıkanan ve kuruyan havluların ömrü daha uzun olacaktır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu