YAŞAM

Hangi Kirpik Tipine Hangi Maskara Fırçası Kullanılır?

Her maskara herkeste aynı etkiyi göstermez. Maskara çeşitliliğinin altında yatan neden de budur. Peki hangi kirpik tipine hangi maskara fırçası kullanılır?

Abone Ol

Keskin göz makyajının mucizesi maskaralar, kullanım şekline göre bakışlara anlam katıyor. Kirpiğe dik uygulanan maskara kirpikleri kaşlara uzatarak gözlerde romantik bir bakış kazandırırken, göz bitimine doğru yan uygulanan maskaralar gözleri daha çekik göstererek gizemli bir bakış sağlıyor. Peki, her kirpik aynı mı, maskaralar her kirpikte aynı etkiyi bırakıyor mu? 

Kirpiklerin kısa, düz, uzun, seyrek, düşük gibi çeşitleri bulunuyor. Ve her maskara fırçası farklı kirpik çeşidine uyum gösteriyor.

Kirpik tipine göre maskara fırçası:

Kısa kirpikler: Kullanılacak fırçadan kirpikleri daha uzun göstermesi beklenir. Bu nedenle kısa kirpikte daha çok plastik veya kıl fırçalı düz maskaralar tercih etmeli. 

Düz kirpikler: Kirpikleriniz diken gibi düz duruyorsa biraz kıvrımlı göstermek isteyebilirsiniz. Kirpiklerinizin daha kıvrımlı olması için yay biçiminde olan kıvrık maskaraları tercih etmelisiniz.

Uzun kirpikler: Uzun kirpiklerde belirgin aşırı uzun bir kirpik görünümü hoş durmayabilir. Bu yüzden kirpiklerinizi daha da uzatacak fırçalardan uzak durmanızda fayda var.  Her fırça tipi kullanılabilir, ancak kıl fırçalı maskaralar kirpikleri daha da uzatacağından tercih edilmemeli. Daha çok orta kalınlıkta plastik uçlu maskaralar tercih etmelisiniz.

Seyrek kirpikler: Bu tip kirpiklerde amaç dolgun bir görünüm elde etmek. Bunun içinse en uygun maskara fırçası kıllı ve kalın uçlu olan maskaralar. Maskara fırçasının kalınlığı dolgunlaştırma etkisiyle doğru orantılı olarak artar. Bu nedenle en kalın uçlu fırçaları tercih etmelisiniz.

Düşük kirpikler: Düşük kirpikleriniz varsa gözleriniz ve bakışlarınız da düşük ve yorgun görünür. Bu nedenle kirpiklerinizi kaldırmak için farklı uzunlukları bir arada bulunduran kıvrımlı maskaraları kullanmalısınız.