Uzmanlar tarafından her gün güneş kreminin uygulanması öneriliyor. Cilt sağlığına erken yaşlanma belirtilerine, lekele ve cilt kusurlarına iyi geldiği bilinen güneş kremini uygulamak kadar temizlemek de önem arz ediyor.

Cildimiz  hava kirliliği, tozlar, cilt yağları gibi  birçok dış etkene maruz kalıyor. Bu nedenle cildi temizleyip, arındırmak gerekiyor. Ancak su geçirmez yapıda olan güneş kremlerini ciltten arındırmak zor olabiliyor.

Güneş kremi ciltten nasıl temizlenir?

Güneş kremini temizlemek için “double cleanse” ya da çift aşamalı yüz temizleme yöntemi en etkili yöntemler arasında yer alıyor.  Bu yöntem; yüz için güneş kremi, nemlendirici, makyaj vs. gibi birden fazla kozmetik ürün katmanı kullananlar için özellikle tavsiye ediliyor. Ayrıca cilt yüzeyindeki ürünlerin yanı sıra, gözeneklerde bulunan yağ, ölü deri ve kirlerin de temizlenmesine katkıda bulunuyor.

Güneş Kremi Ne İle Temizlenmeli? 

Soğuk Havalara Hazır mısınız? İşte Bağışıklığı Güçlendiren Sırlar! Soğuk Havalara Hazır mısınız? İşte Bağışıklığı Güçlendiren Sırlar!

Güneş kremi ya da güneş kremi içerikli başka bir kozmetik ürünü ciltten arındırmak için yağ içerikli temizleyiciler kullanılır. Her ne kadar cildi yağlı olan insanlar için endişe verici görünse de yağlı cilde sahip olan kişiler de temizleme yağlarından faydalanabilir. Bu, kişinin daha fazla sebum üretmesine sebebiyet vermez. Temizleyici yağlar kişinin cildinde zaten var olan fazla yağı bağlar ve gün içinde yüze sürülmüş olan her şeyi çıkarır.  

Güneş Kremi Ne Sıklıkla Temizlenmeli?

Güneş kremini detaylı olarak temizlemenin dışında gün içinde de birkaç defa temizlemek gerekebilir. 50 faktörlü güneş kremi gibi yüksek değerli güneş koruyucu yüz kremlerini sık sık tazelemek gerekmese de gün içinde çeşitli durumlardan dolayı tazeleme yapmak gerekebilir. Örneğin düşük SPF değerine sahip kremlerden en iyi güneş koruyucu etkiyi alabilmek için sıklıkla tazeleme yapmak gerekirken, güneş ışınlarının dik açıyla geldiği öğle vakitleri gibi zamanlarda terlemeden dolayı ya da tozlu ortamlarda kirin cilde tutunmasını önlemek amacıyla temizleyip tekrar tazeleme yapmak gerekebilir.

Ancak gün sonunda mutlaka detaylı güneş kremi temizliği ve cilt temizliğinden sonra bakım uygulaması gerekli.

Güneş kremi temizlenmezse ne olur?

Ciltte bekleyen güneş koruyucu yüz kremleri cildin daha fazla kir toplamasına, gözeneklerin dolmasına ve cilt sağlığının bozulmasına yol açabilir. Bu nedenle cildi temizlemek ve arındırmak gerekir.
Cildin arındırılması için kişi kendi cilt tipine uygun olarak köpük, jel tonik gibi ürünlerden yararlanabilir. Örneğin hyaluronik asit ve aloe vera içerikli ürünler ciltteki fazla sebunun, çeşitli kirlerin tamamen çıkarılmasına yardımcı olur ve cildi bakıma hazırlar.  

Editör: Sena ERDOĞAN