Genellikle yetişkinlerde görüldüğünü düşündüğümüz huzursuz bacak sendromu, çocuklarda da görülebiliyor. Üstelik ebeveynler bunu fark edemeyebiliyor.

Huzursuz bacak sendromu çocukların uyku düzenini bozup sabahları yorgun uyanmalarına sebep olabiliyor. Genellikle yetişkinlerde görülen bu rahatsızlık çocukları da huzursuz ediyor.

HUZURSUZ BACAK SENDROMU ÇOCUKLARA NASIL ZARAR VERİR

Çocukların performansı etkilenir

Gece boyunca uyuyamayan ve bu rahatsızlıkla mücadele eden çocuklar güne yorgun ve uykusuz başlayacağından, gündüz performansları olumsuz etkilenir. Uyku kalitesi düşen çocuklar gün içinde aşırı yorgunluk ve enerji eksikliği yaşar.

Bu durum çocuğun okuldaki anlama ve odaklanma performansını da etkiler. Öte yandan günlük aktivitelerde de zorluk çekerler.

C vitamini deposu brokoli köftesi! Çocuğunuza brokoliyi sevdirecek tarif C vitamini deposu brokoli köftesi! Çocuğunuza brokoliyi sevdirecek tarif

NEDEN GECELERİ ARTIYOR

Huzursuz bacak sendromu geceleri daha fazla rahatsızlık verir. Bacakların gün içinde ki hareketliliği sırasında fark edilmeyip bacaklar dinlenmeye başladığı sırada ortaya çıkar. Huzursuz bacak sendromunun daha çok geceleri ortaya çıkması, uyku pozisyonları veya hormonal dengelerden dolayı olabilir.

TEŞHİS VE TEDAVİ İLE YAŞAM KALİTESİ ARTABİLR

Çocuklarda bu durumun yaşandığı fark edilmeyebiliyor. Bu sebeple öncelikle rahatsızlığın fark edilip teşhis edilmesi gerekiyor. Hastalığın teşhisi ve tedavisiyle çocukların enerjisi artar. Bu hastalığın teşhisini yapmak çocuklarda zor olabiliyor. Bu sebeple doğru teşhis yapılmalı.

Huzursuz bacak sendromu, Magnezyum, B vitamini ve Demir eksikliğinden de kaynaklanabiliyor. Bu sebeple tedavi de beslenmenin rolü büyük. İlaçla tedavi olsa da uzmanlar öncelikle beslenme ve uyku düzeniyle hastalığın kontrol altına alınmasını öneriyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu