Göz kapağı sarkması, kaz ayağı, kaş düşüklüğü, göz altı torbaları gibi birçok cerrahi operasyon gerçekleştirmek mümkün.  

Göz üzerinde bulunan ve gözün bir kısmının ya da tamamının kapanmasına sebep olan sarkma türüne göz kapağı sarkması denir. Gergin durmayan göz kapağı, zaman içerisinde aşağıya doğru çekilir ve gözün önüne gelir. Göz kapağı ameliyatı için belli bir mevsim ya da zaman dilimi söz konusu değildir.

Karaciğer yağlanmasına ilaçsız çözüm: Sabah, öğlen, akşam bir bardak için Karaciğer yağlanmasına ilaçsız çözüm: Sabah, öğlen, akşam bir bardak için

Göz kapağı ameliyatında yaz kış fark etmeksizin operasyondan 1 hafta sonra dikişler alınıyor ve ilk zamanlarda iz görülebiliyor. 1 ay dolduğunda iz geçirici özel kremler ile 3-4 ay boyunca kullanımı sağlanıyor.

Bazı hastalarda göz kapağı düşüklüğünün yanında kaş düşüklüğü de görülüyor. Kaş altındaki yağ tabakası yaş ile birlikte küçüldüğünde ve kaş bölgesi yerçekimi etkisi ile de aşağıya doğru indiğinde göz kapağını daha fazla düşürüyor. Kaş kaldırma ameliyatı kaş bozukluğunu da düzelterek daha doğru ve daha estetik bir görünüm sağlanıyor. Bu nedenle hastalara üst göz kapağı ameliyatı ile birlikte bazen kaş kaldırma ameliyatı da öneriliyor.

Editör: Adem Küçükkaya