Çok fazla ciddiye alınmayan göz seğirmesi bazen ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Özellikle uzun süren ve devamlı oluşan göz seğirmeleri göz hastalıklarından kaynaklanabiliyor ya da önemsiz anlık bir durumdan da meydana gelebiliyor.
Toplum da sağ göz seğirince iyi bir şey, sol göz seğirince de kötü bir şey olacağına inanılıyor. Ancak bu inanış batıl inançtan öteye geçmiyor.
Göz Seğirmesi Nedir?
Göz seğirmesi gözün kasılması ile oluşuyor. Göz seğirmesi durumunda gözdeki kaslar kendiliğinden ani bir şekilde kasılarak bir bakıma göz kaslarında spazm oluşturuyor.
Göz Seğirmesi Neden Olur?
Uyku problemleri, stres ve beslenmeyle ilgili bozukluklar göz seğirmesini tetikler. Söz konusu nedenler göz seğirmesiyle kalmayıp kişide çeşitli sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına da neden olabilir.
Gözü yoran ve odak gerektiren şeyler ve fazla kafein tüketimi de göz seğirmesinin oluşmasını sağlar.
Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?
Göz seğirmesi genellikle gözün dinlendirilmesiyle geçer. Ancak kendiliğinden geçmezse göze pamukla ılık çay ya da soğuk su uygulaması yapılabilir.
Göz Seğirmesi Neye İşarettir?
Göz seğirmesi önemsiz anlık bir kasılma ile olabildiği gibi başka hastalıkların da habercisi olabiliyor. Buna göre “MS hastalığı”, “yüz felci”, “kasılma bozuklukları (distoni)”, “Parkinson hastalığı”, “Tourette sendromu” başta olmak üzere kaslarla ilgili hastalıklar gözlerde seğirmeye yol açabililyor.