SAĞLIK

Geçmeyen öksürüğe karşı doğal yöntemler

Öksürük, pek çok insanın karşılaştığı yaygın ve rahatsız edici bir sorun. Öksürük, hem fiziksel rahatsızlık hem de sosyal zorluklara neden olabiliyor.

Abone Ol

Öksürüğü nasıl kesilebileceği konusu merak konusu. İşte, öksürüğü kesen doğal yöntemler…

Vücudumuz, yabancı maddelerin akciğerlere ulaşmasını engellemek için öksürüğü devreye sokar. Bu yüzden öksürük vücutta gerekli bir tepki olarak karşımıza çıkar. Fakat bazen öksürükler uzun süre devam ettiğinde hem boğaza zarar verir hem de günlük hayatı olumsuz yönde etkiler.

Öksürüğe ne iyi gelir?

BAL

Bal, kuru öksürük için yüzyıllardır kullanılıyor. Bal iltihap önleyici özelliğe sahiptir ve boğazınızı yumuşatır. Doğal bir şifa kaynağıdır. Ancak bir yaş altı çocuklara verilmemelidir. Bal, tükürük bezlerini tetikler ve daha fazla tükürük üretmenizi sağlar. Böylece solunum yolları yumuşar ve öksürük kolaylaşır.

ZERDEÇAL

Başka bir doğal öksürük giderici de zerdeçaldır. Anti-inflamatuar, anti-viral ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olan zerdeçal  solunum yolu hastalıklarını tedavi etmeye yardımcı olur.

ZENCEFİL

Bağışıklığı artıran ve rahatsızlığı gidermeye yardımcı olan zencefil anti-inflamatuar ve anti-bakteriyel özelliklere sahip. Bu sayede balgam sökücü olarak karşımıza çıkar. Böylece öksürük için doğal bir ilaç.

KEKİK

Kekik, boğaz kaslarını gevşetmeye yardımcı olur. Kuru öksürük ve sindirim için de ayrıca etkiye sahiptir.