YAŞAM

Evlenmeden önce eş adaylarına sorulması gereken sorular

Ruh eşini bulup güzel bir ömür geçirmek herkesin isteği ve hayali. Doğru evlilik insanı mutlu ederken yanlış bir evlilik insanın tüm ömrünü mahvedebilir.

Abone Ol

Evlilik niyetinde olan çiftlerin birbirlerini çok iyi tanıması gerekir. Evlilik öncesinde gençler birbirlerini ve ailelerini ne kadar iyi tanırsa, evlilikleri de o kadar iyi olur.

İşte evlilik öncesi sorulması önerilen sorular…

Ev işleri hakkında düşüncen ne?

Çok az insan bu soruyu sormayı düşünür. Ancak önemli bir sorudur. Evlendikten sonra partnerinin ev işlerine asla yardım etmeyeceğini öğrenmeyi kimse istemez.

Aile kavgalarının sonunda ne olur?

Eşinizin kriz anlarında ne yapacağını öğrenmek için mutlaka bunun cevabını almalısınız. Kavgalar şiddetli ve sesli mi devam eder. Yoksa çözüm odaklı mı davranılır.

Çocuk istiyor musun?

Çocuk bu hayatta alınabilecek en büyük sorumluluk. Dolayısıyla bu sorumluluğa ortak olacak mı veya sen istemesen de çocuk için ısrarcı olacak mı bunlar önemli.

Yalnız vakit geçirebilir miyiz?

Hobilerinizi ya da arkadaşlarınızı eşinizle paylaşmak istemeyebilirsiniz ve bu durum konuşulmadığı takdirde karşı tarafta kıskançlığa ya da dışlanmışlık hissine sebep olabilir.  Bu sebeple önceden konuşulmalı.

Annemi seviyor musun?

Uzun ve sağlıklı ilişkiler için büyüklerle iyi anlaşmak gerekir. Bu kısa vadede sorun gibi görünmese de uzun vadede sorun çıkarabilir. En azından sevgi olmasa da partnerinizin saygılı olacağından emin olmalısınız.

Neden evlenmek istiyorsun?

Ailesi istediği için mi evlenmek istiyor? Ya da kişinin kendi neden evlenmek istiyor. Beklentiler karşılanabilecek mi?

Emekli olduktan sonra ne yapmak istiyorsun?

Bu ilişkinizin nasıl ilerleyeceği veya şu an nasıl yaşayacağınız hakkında bilgiler almanı sağlayabilir.