Siirt’te her yıl anma programları düzenlenirken Erzincan’da Vali Süleyman Karaman dışında şehit Süleyman Aydın’ı anan olmadı. Siirt’te okula ve caddeye ismi verilen şehidimiz Süleyman Aydın, Erzincan’da nedense şahadetinin yıldönümünde bile anılmaya layık görülmüyor. Köy halkı şehidin bulunduğu mezarlık yolunun bile yıllardır talep edilmesine rağmen yapılmamasından şikâyetçi.

Türkiye, müstakil bir siber güvenlik teşkilatı kurmaya hazırlanıyor Türkiye, müstakil bir siber güvenlik teşkilatı kurmaya hazırlanıyor

Konu ile ilgili Mertekli Köyü Muhtarı İsmail Keleş, 10 yıldır yolun dahi yapılmadığını belirterek; “10 yıldır Mertekli Köyü muhtarıyım. PKK’ya şehit verdiğimiz Süleyman Aydın ülkemizin ilk şehidi. Ancak bunu hiçbir zaman hissedemedik, hep ihmal edildi şehidimiz. Biz 10 yıldır bir yol için bekliyoruz. Mezarlığa giden yol patikaya döndü. Vali beye çok defa gittim yapılması yönünde ama hiçbir sonuç alamadım. Gelen protokol üyeleri ve vekiller köprüden sürekli diğer tarafa dönmeyi tercih etti. Köyümüze ne bir kurum ne de bir protokol üyesi gelip de halimizi hatırımızı sormadı. Bize oy için bile gelmediler. Dolayısıyla gelmedikleri köydeki şehidin yıldönümünde bile gelmeyi ihmal ettiler yıllarca” diye konuştu.

Öte yandan Erzincan Aile ve sosyal Hizmetler il Müdürlüğü, Şehit Süleyman Aydın’ı sosyal medyada bir paylaşım ile anmakla yetindi.

Editör: Adem Küçükkaya