ERZINCAN

Emlak fiyatları düşmüyor

Abone Ol

Son yıllarda enflasyon'un artması ile birlikte yükselen gayrimenkul ve kira fiyatları enflasyonun düşüşe geçmesi ile birlikte gerilemesi beklenirken fiyatlar bu beklentiyi boşa çıkarıyor. 

Kendisi ile görüştüğümüz emlakçı ve gayruimenkul alım satımı yapan kişiler   gayrimenkul  ve kira fiyatlarının  enflasyon ile birlikte  yükselmesi etkili olmuştu. Ev sahipleri ve kiracılar arasında  anlaşmazlıkları artmış kiralar dayüzde üçyüz, beşyüzlere varan ölçüde yükselmişti.

Türkiyede Enflasyonun düşmesi paradaki değer kaybının azalması ile birlikte  düşmesi beklenen emlak ve fayrimenkul fiyatlarında herhengi bir düşüş olmadığı, emlak ve kiraların yüksekliğini muhafaza ettiği belirtildi.

Emlakçılar  memurların tayin mevsiminin bitmesinin ardından kira fiyatlarında bir düşüşün beklenebileceğini, kışın ise enflasyonun etkilerinin  kiralara ve  ev arsa fiyatlarına yansıyabileceğini belirtiyorlar.

Bazı emlakçılar piyasanın çok durgun olduğunu bu yüzden satışların gerçekleşmediğini söleyerek : Bazı müteahhitler işlerini devam ettirebilmek için  uygun fiyatlara konut satabildiklerini belirterek  bunların takip edilerek konut ve işyerini daha ucuzaz alabilme imkanına kavuşulabileceğinri söylediler.

Ayrıca ev ve arsa gibi gayrimenkulleri almak isteyenlerin bir iki ay sonra teşebbüse geçmelerinin isabetli olacağını bilirtiyorlar.