Çok fazla marka ve modelin olduğu süpürge çeşitleri arasında kendine uygununu seçmek oldukça zor.  Kaliteli ve beklentilerinizi karşılayacak süpürgeyi seçmek için ise watt, emiş gücü, torba çeşidi ve filtre tipi gibi özelliklerini araştırmanızda fayda var.

Süpürge türleri ve özelliklerini haberimizde sizler için derledik:

Torbalı Elektrik Süpürgeler

Torbalı süpürgeler, tozları torbada hapseder ve bu sayede diğer süpürgelere göre daha hijyenik bir deneyim sağlar. Ayrıca toz torbasını değişirken tozlara temasın az olması alerjisi olanlar için avantaj sağlar. Bu süpürgelerin tek olumsuz yanı sürekli torba almanız gerekir.

Torbasız Elektrik Süpürgeler

Greenscreen nedir? Nasıl kullanılır Greenscreen nedir? Nasıl kullanılır

Ekonomik ve Çevre dostu süpürgelerdir. Pratiktir torba almak ve sürekli değişmek gibi sorunlarla karşılaşmazsınız. Sadece hazneyi boşaltmanız yeterli olur. Ancak bazı modeller alerjisi olanlar için avantajlı değildir.

Sulu elektrik süpürgeler

Temizlik işlemi sırasında su kullanarak toz ve kirleri emer.  Sulu süpürgelerin içinde bir su haznesi bulunur. Bu hazne, emilen toz ve kirleri suyun içine hapseder. Su, aynı zamanda havayı temizler ve partiküllerin çökelmesini sağlar. Kirlenen su haznesi düzenli olarak boşaltılmalıdır. Ayrıca su filtresi de temizlenmelidir. Bu, süpürgenin verimli çalışmasını sağlar.

SÜPÜRGE ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Süpürge alırken İhtiyacınıza yönelik bir süpürge tipi seçmeniz önemli. Elektrikli süpürgeler toz torbalı, toz torbasız, su filtreli, ıslak ve kuru, şarjlı süpürgeler, dikey, el tipi gibi farklı modeller içerir. Süpürge alırken şu unsurlara dikkat edilmeli:

Etkili Emiş Gücü: Süpürge alırken emiş gücü önemlidir. Zemin tipine göre ayarlanabilir emiş gücü, daha verimli temizlik sağlar.

Kullanım Kolaylığı: Kontrollerin kullanımı ve erişimi rahat olmalıdır. Ayrıca süpürgeyi taşımak ve bakımını yapmak kolay olmalıdır.

Ses Seviyesi: Komşularınızı rahatsız etmemek için düşük ses seviyesine sahip bir süpürge tercih edebilirsiniz.

Editör: Yasemin Dülgeroglu