Düzenli temizlik yaparak, duş kabininde kalıcı lekelerin oluşmasını önleyebilirsiniz. Özellikle kireç kalıntılarından kurtulmak sandığınızdan daha kolay.

1. Beyaz Sirke ve Su Karışımı

Bir sprey şişesine eşit miktarda beyaz sirke ve su karıştırın. Duş kabin camına ve fayanslara bu karışımı sıkın. 10-15 dakika beklettikten sonra yumuşak bir bezle silin ve durulayın.

2. Karbonat ve Sirke

Zor lekeler için karbonat kullanın. Karbonat' ıslak bir süngerin üzerine serpiştirin ve duş kabinindeki lekeleri ovalayın. Ardından üzerine sirke püskürtün, köpürmesini bekleyin ve su ile durulayın.

Bal kabağı seçerken, sapı kurumuş alt tarafı sarı olanları tercih edin Bal kabağı seçerken, sapı kurumuş alt tarafı sarı olanları tercih edin

3. Lımon Suyu

Kireç ve sabun lekeierı ıçin limon suyu kullanabilirsiniz. Limon suyunu doğrudan lekelere uygulayın, birkaç dakika bekletin, ardından silin ve durulayın. Limon suyu hem temizler hem de hoş bir koku bırakır.

4. Bulaşık Deterjanı

Birkaç damla bulaşık deterjanını ılık suya karıştırın ve bu karışımı süngerle duş kabinine uygulayın. Özellikle yağlı kirler için etkilidir. iyice durulayın ve kuru bir bezle silin.

5. Cam Sileceği

Duş aldıktan sonra kabin camını bir cam sileceği ile kurulayın. Bu, su lekelerinin oluşmasını önler ve temizliği kolaylaştırır.

Editör: Merve Kiraz