Mis gibi havası ve kartpostallık manzarasıyla bilinen doğa da öyle yerler var ki bilinenin aksine dünyaya tehlike saçıyor.

İşte dünyanın dört bir yanında tehlike saçan 9 yer;

Öz Türkçe zannettiğiniz kelimelerin kökenini öğrenince çok şaşıracaksınız... Öz Türkçe zannettiğiniz kelimelerin kökenini öğrenince çok şaşıracaksınız...

CEHENNEM KAPISI

Türkmenistan'da bulunan Darvaza gaz krateri ''Cehennemin Kapıları'' olarak nitelendiriliyor. Yeraltı mağarasının içinde doğal gaz alanı olan bu yeri  jeologlardan oluşan bir ekip, metan gazının yayılmasını önlemek için ateşe verdi.Ancak ateş hiçbir zaman sönmedi. Karakum Çölü'nün kalbinde yer alan bu kraterin dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olduğu biliniyor.

 DALLOL

Bu hidrotermal bölge, ortalama 35 derece sıcaklığıyla dünya üzerindeki en sıcak yerleşim yerlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Suyun sıcaklığının yanı sıra bölgede son derece zehirli gazlar yayılıyor.

 MADİDİ ULUSAL PARKI

Dünyadaki en zehirli ve agresif faunaya ev sahipliği yapan Bolivya'da bulunan milli parkta yetişen bitkilerle temas edilmesi şiddetli kaşıntıya, kızarıklığa ve baş dönmesine neden oluyor.

 ÖLÜM VADİSİ

 Amerika’da bulunan bu vadinin sıcaklığının yaklaşık 57 derece olduğu belirtiliyor. Vadide su olmadan sadece 14 saat yaşanabileceği aktarılıyor.

 YILAN ADASI

Gerçek adı Ilha da Queimada Grande olan Yılan Adası, hiçbir yerlinin adım atmaya bile cesaret edemediği bir yer olarak biliniyor. Ada, dünyadaki en ölümcül yılanlardan biri olan engereğin bir türü olan altın mızrak uçlu yılanlarla dolu. 

 İSKELET SAHİLİ

Dünyanın en ölümcül yerlerinden birisi olan bu sahil kıyısının iklimi hayatta kalma imkanı sunmuyor. Sahil, adını burada hayatını kaybeden kaplumbağalar, foklar ve balinalar gibi çeşitli hayvanların kemiklerinden alıyor. Öte yandan buraya gelen gemilerin battığına da rastlanıyor.

 NATRON GÖLÜ

Yüzeyindeki alkali tuz kabuğunun pH değerinin 9 civarında olduğu bu göl, hayvanların ve insanların derilerinin yanmasına sebep olabilir.Öte yandan gölün suyunun sıcaklığı 60 dereceye ulaşabiliyor.

 SINABUNG DAĞI

Sinabung Dağı’nda en son patlamalar  2010, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında meydana geldi. Adada güvenli alan bulunmuyor. Sinabung Dağı'nın yanında yaşayan Endonezya'nın Sumatra adası sakinleri, patlamalarıyla binlerce insanı yerinden eden ve kasabaları hem lav hem de külle kaplayan Sinabung Dağı ile mücadele ediyorlar.  

 FRASER ADASI

Bu ada, çeşitli zehirli örümcek türlerine, son derece saldırgan yabani dingo köpeklerine, ölümcül denizanalarına ve köpek balıklarına ev sahipliği yapıyor.

Editör: Sena ERDOĞAN