Dünya nüfusunun yaklaşık yarısı dang virüsü riski altındadır ve bu virüs yaklaşık 129 ülkeyi etkiliyor. Daha yüksek ortalama sıcaklıklar, yağışlar ve daha uzun kuraklık dönemleriyle belirginleşen iklim değişikliği, dünya çapında rekor sayıda dang enfeksiyonuna yol açabilir. Bazı durumlarda, özellikle de ikincil enfeksiyon olarak adlandırılan ikinci kez enfeksiyona yakalanıldığında, bu ciddi dang hastalığına yol açabilir ve ölümcül de olabilir. 2000 yılında yaklaşık yarım milyon vaka vardı ve 2022'de 4.2 milyondan fazla vaka kaydedildi.

Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uyum Programı Kapsamında İşçi alımı yapıyor Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uyum Programı Kapsamında İşçi alımı yapıyor

Sivrisineklerin hem kuraklıkta, hem de sağanak yağış ve selin meydana geldiği durumlarda hayatta kalabiliyor ve dang virüsü riskinin her koşulda artış gösteriyor. Dang hummasının spesifik bir tedavisi yok ve doğrudan bir ilaç müdahalesi de mevcut değil. Hastalık genellikle ateş ve ağrıyı tedavi eden ilaçlarla tedavi edilir. Bir dang humması testinin güvenilir bir sonuç vermesi 2-3 gün sürer.

Editör: Adem Küçükkaya