Asrımızın gün yüzüne çıkardığı nimetlerinden olan doğalgazdan bizlerde hissemize düşeni alıyoruz. Gün geçtikçe şehirleri aşıyor, ilçeleri aşıyor hatta köylere doğru uzanan yer altı hazineleri.  
         Doğalgaz nimetlerine kavuştuk, artık kış aylarında hava kirliliklerimiz olmuyor. Kömür ve odun alma dertlerimiz yok, çöplerde kül birikintilerimiz yok. Daha da önemlisi hanımlarımızın artık soba yakma dertleri yok, elleri sıcaktan soğuğa değmiyor. Değer verene, şükretmesini bilene, kıymet bilene ne mutlu. Keşke rahatlık getiren nimetler sevinçleri süpürmese.
         Bizden daha önceleri doğalgaza geçen illerdeki yaşanan üzücü olayları basından izliyoruz. İç alanlarda olduğu gibi dış cephelerinden geçen doğalgaz boru hatlarında ortaya çıkan patlamaları ve can kayıplarını da duyuyoruz. Belki de bir zaman sonra bizlerde şehrimizde bu gibi vakalarla karşı karşıya kalacağız.
         Şehrimizi dolaşırken, sizlerde binaların dış yüzeylerinden geçen doğalgaz borularındaki dirsek ve kaynak yerlerine bakınız. Henüz şehrimizle tanışalı 5, 6 yıl olmasına rağmen bu eklenti yerleri ve dirsekleri pastan gözükmüyor. Bir zaman sonra illa ki bir yerden bir patlama ortaya çıkacaktır.
         Bu hususta neden ilk bağlantıları ve bütün kontrolleri yapıldıktan sonra oksitlenmeyi önlemek için kalıcı boyaları yapma veya yaptırılma mecburiyetleri getirilmiyor. Duyarsız bir şekilde, durup seyretmeyelim.
         Ülkemizin bazı şehirlerinde doğalgaz sayaçları kart sistemiyle çalışmaktadır. Dolayısıyla kartlarınıza maddi gücünüz nispetinde yükleme yaparsınız, ödeyemediğiniz borçlarınız karşısında gazınız kesilmez, bağlatma ücreti ortaya çıkmaz ve tahsildarların dolaşma yükümlülükleri de azalır. Normal sayaçla kartlı sayaç arasında 50, 60 liralık bir fiyat farkı vardır. Nedense halen daha ilimizde eski tip sayaçlar kullanılmaktadır. Hiç değilse bundan böyle yapılacak dairelerde kartlı sayaçlar takılması daha verimli olur kanısındayım.
Diğer taraftan bazı kurumlarda, salonlarda, camilerde radyatörlerin üzeri mobilyalarla kapatılmalıdır. Ülkemiz açısından çok büyük oranda gaz ve ısı kayıplarımız ve paralel olarak maddi kayıplar ortaya çıkmaktadır. Bu bakımdan kesinlikle peteklerin üzerleri ne şekilde olursa olsun açık kalma mecburiyetleri getirilmelidir.
         Doğalgaz kullanımında iç bölümde          termostat takılması halinde % 20 oranında gazdan ve elektrikten tasarruf edileceği söylenilmektedir. Hal böyleyse ülke çapında tasarruf amacıyla bu cihazın takılma mecburiyeti getirilmesi daha uygun olur kanısındayım.