Herkesin bildiği ama faydasını tam anlamıyla bilmediği öyle bir besin var ki; Kemiklerden cilde faydası saymakla bitmiyor.

Kolajen içeren besinler cildin daha genç görünmesini sağlıyor. Güzel bir cilt için düzenli beslenmek, takviyelerden yararlanamak ve kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. Peki, buruş buruş cildi 1 gecede mermer gibi yapan besin ilik suyunun faydaları neler?

KIRIŞIKLIKLARI GİDERİYOR

İlikli kemik suyu, kolajen, amino asitler, mineraller ve diğer besinleri içeriyor. Bu vitaminler vücut için önemli vitaminlerdir. Kolajen ise cilt sağlığı için önemli ve yaşlanma sürecinde cildin elastikiyetini koruyan bir maddedir. Kemik suyu düzenli olarak tüketildiğinde cilde faydasını görebilirsiniz.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Kemik suyunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkileri var. İçerdiği amino asitler, glutamin ve arginin gibi bileşikler bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Bu durum sizienfeksiyonlara karşı daha dirençli hale getirir.

KAS FONKSİYONLARINI DÜZENLİYOR

İlik suyunun eklem sağlığı ve kas fonksiyonlarına olan desteği de çok fazla. Vücudun kıkırdak ve eklem sıvılarının esnek kalmasına yardımcı olarak hareket aralığını korur ve yaralanma riskini azaltıyor. Krampları önleyerek kasların iyi çalışmasını sağlar.

KALP DAMAR SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

İlik suyu,kalp-damar sağlığını iyileştirme potansiyeline de sahiptir. Yeterli miktarda ilik suyu tüketimi, kan dolaşımını destekler, kan basıncını düzenler ve kalp krizi veya inme gibi kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olur.

İLİK SUYU YAPILIŞI

Malzemeler:

1 kilo ilikli kemik

Tuz

Defne yaprağı

Tane karabiber

Kireçsiz su

Yapılışı:

Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın kitabında da yazıyor: Damarları temizliyor, bağışıklığı güçlendiriyor Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın kitabında da yazıyor: Damarları temizliyor, bağışıklığı güçlendiriyor

Kemiği iyice yıkayıp en az 2 saat temiz suda bekletin. Kandan ve kirden iyice arındırdığınız kemiği tencereye koyun. Üzerini 4 parmak geçecek şekilde içme suyu ilave edin. Orta ateşte kaynayana kadar bekletin. Kaynadığında altını kısın ve tencerenin üzerinde biriken kahverengi köpükleri toplayıp atın. Tuz, karabiber, defneyaprağını ilave edin. En az 6 saat kısık ateşte kaynatın. Su azalırsa üzerine su ekleyebilirsiniz. Ardından soğuyan suları kullanmak üzere buzlukta saklayın.

Editör: Yasemin Dülgeroglu