SAĞLIK

Günde 2 defa tüketildiğinde ağrılara son veriyor

Diz kapağındaki ağrıların ve sıvı kaybının önlenmesinde 1 numaralı ilacınız bu çay

Abone Ol

Kuşburnu çayının inanılmaz faydalarına çok şaşıracaksınız! Uzmanlar kuşburnu çayının günde 2 kere tüketildiği takdirde diz kapağı ağrılarını zamanla iyileştirdiğini belirtiyor. Ayrıca diz kapağındaki sıvı kaybını önleyen kuşburnu çayı birçok hastalığın ana sebebi olan iltihaplanmaya karşıda savaşıyor. Peki kuşburnu çayını nasıl hazırlamalıyız?

Kuşburnu çayının hazırlanışı

-Kuşburnunu bir poşet içinde çatlatarak kırın
-Çaydanlığa koyarak 7-8 kuşburnu için  1 bardak su ekleyin.
-5 dakika kaynatarak bir 5 dk kadarda dinlendirin
-Süzgeçten geçirin
-Günde 2 kere için. 

Kuşburnu çayının faydaları

-Kuşburnu çayı yüksek miktarda C vitamini içeriğiyle günlük 1 ila 2 fincan tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirici bir etki gösterebilir. Vücudun enfeksiyonlara karşı korunmasına yardımcı olur, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı direnç oluşturur.
-Antioksidanlar açısından zengindir. Serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarın önüne geçer ve kronik hastalıkların riskini azaltır. Bu sayede kanser, kalp hastalıkları ve diğer inflamatuar durumlar gibi hastalıklara karşı koruyucu olabilir. 
-İltihaplanma birçok sağlık sorunun temelinde yatan bir sebeptir ve kuşburnu çayı bu iltihaplanma etkisini azaltarak romatizma ve diğer iltihabi durumlarla ilişkili semptomları hafifletebilir. 
-Doğal lif kaynağı olması sebebiyle sindirim sağlığını destekler ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabilir. 
-Kan basıncını düzenlemeye yardımcı bir etkisi vardır. Yüksek tansiyon riskini azaltır ve kalp sağlığını destekler. 
-Kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabileceği öne sürülür. 
Sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleriyle stres ve anksiyete gibi ruh hali sorunlarına iyi gelir. 
-Cilt sağlığını destekleyen antioksidanlar içerir. Bu nedenle yaşlanma belirtileri azalabilir ve cildin genç kalmasına yardımcı olabilir.
Uzmanların sıkça önerdiği bu efsane çayın etkisi sizi oldukça rahatlatacak.