Canan Karatay, Karatay Sözü adlı youtube kanalında kışa hazırlık için açıklamalarda bulundu. Aslında Karatay’ın Anadolu’da en çok yapılan hazırlıklarından bahsettiği de görünüyor. Peki Canan Karatay’ın tavsiyeleri neler?

MENEMENLER, TURŞULAR, TARHANALAR

Karatay, kış ayları için özel bir hazırlık değil klasik hazırlıklar yaptığını belirterek özellikler doğallığa vurgu yapıyor. Açıklamalarında doğal ürünler kullandığını belirten Karatay, “Eylül ayında 50 kilo tarla domatesini pastörize olarak hazırlıyorum, menemen şeklinde de yapıyorum bütün kış onları kullanıyoruz. Turşu da yapıyoruz, en çok yaptığım turşu ise lahana turşusu. Kendim yapmasam da sevdiğim arkadaşlarımdan ev tarhanası ev eriştesi alıyorum. Bunların hiç biri pakete girmiş ürünler değil hepsi doğal ürünlerle yapılan gıdalar. Onları depolayıp kullanıyoruz. Kış aylarında tabi ki en çok kullanacağımız ürünler kış sebzeleri olmalı. Bunların hem turşusu hem yemeği yapılabilir” şeklinde konuştu.

D VE B12 VİTAMİNİ ÖNEMLİ

Kış aylarında kullanılması gereken vitaminleri de belirten Canan Karatay şöyle konuştu: “ Vitaminlere gelince D vitamini B12 önemli. Ayda bir iğne olarak oluyoruz. İlaç kullanmıyoruz. İlaçlar bağışıklık sistemini daha fazla bozuyor. Mideyi bağırsağı bozan ilaçların başında ağrı ilaçları antidepresanlar ve antibiyotikler geliyor”

Uyku mu? Spor mu? Kilo vermek için hangisi daha önemli? Uyku mu? Spor mu? Kilo vermek için hangisi daha önemli?

Canan Karatay’ın sözleri dikkate alınacak olursa doğal olanı tüketmenin faydasından bahsettiği görülüyor. Bu sebeple her zaman doğalı tüketmeye çalışmakta fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu