Uzmanlar ve bilimsel çalışmalar, diş fırçalama konusunda hatalar olduğunu söylüyor. Peki bu hatalar neler? Uzmanlar, dişlerin iç yüzeylerinin ve diş eti kenarlarının fırçalamada yeterince dikkate alınmadığını söylüyor.

Ayrıca dişleri çok sert fırçalamanın yaygın bir hata olduğunu belirtiliyor. Güçlü fırçalama hareketinin dişleri temizlediği yanılgısı var. Aslında fırçanın hareketleri temizliği sağlar. Dişleri çok sert fırçalamak, diş minesini ve diş etlerini aşındırabilir ve diş hassasiyetine neden olabilir. Öte yandan diş fırçası seçimi önemli: Manuel ve elektrikli diş fırçaları arasında bir seçim yaparken, kişisel tercihler ve fırçalama alışkanlıkları önemlidir. Bir diğer çalışma, manuel veya elektrikli diş fırçası kullanımının plak seviyeleri üzerinde anlamlı bir etkisi olmadığını göstermiştir.

DİŞ FIRÇALARKEN YAPILAN HATALAR

1. YANLIŞ DİŞ FIRÇASI KULLANMAK

Doğru diş fırçası seçmek, etkili fırçalamanın ilk adımı. Çok sert bir diş fırçası, diş etlerinize ve mineye zarar verebilirken, çok yumuşak olanı dişlerinizi etkili bir şekilde temizlemeyebilir.

2. ÇOK SERT FIRÇALAMAK

Dişleri çok sert fırçalamak, diş eti çekilmesine ve mine erozyonuna yol açabilir.

3. YANLIŞ TEKNİK KULLANMAK

Doğru teknik, dişlerin ve diş etlerinin tüm yüzeylerinin temizlenmesini sağlar. Diş fırçası diş etlerine 45 derecelik bir açıyla tutularak kısa, nazik darbeler kullanılmasıdır.

Hergün maden suyu içenler dikkat! Faydaları kadar zararları da var Hergün maden suyu içenler dikkat! Faydaları kadar zararları da var

4. DÜZENLİ OLARAK DİŞ İPİ KULLANMAMAK

Diş fırçalama, dişlerinizin arasındaki dar alanlara ulaşamaz. Diş ipi kullanımını oldukça faydalı bir yoldur.

5. DİŞ MACUNU SEÇİMİNDE HATA YAPMAK

Diş macunlarının içindeki aşındırıcı kimyasallar ve dokular, dişlerin minesini aşındırabilir. Mümkün olan en doğal ve en az aşındırıcı diş macunları kullanmakta fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu