Güçlü, metanetli ve özgüvenli bir kız yetiştirmek istelen annelerin çocuğuna verebileceği 9 güçlü kadın mesajı...

1-Kızınıza kendi içinde olup bitene yönelmesini öğretin. Bir kitabi asla kapağı ile yargılamaması gerektiğini,  gerçek güzelliğin içeride olduğunu hayatta güzel olan pek çok şeyin gözle görülemeyeceğini öğretin.

2-Ona  güzelliğin ideal bir hali olmadığını, güzelliğin içten geldiğini, muhteşem görünmesine rağmen kötü bir kişiliği olan insanların hiç de iyi olmadığını öğretin. Kızınıza insanları farklılıkları ile kabul etmeyi öğretin.

Yüksekova'da berivanlar yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor Yüksekova'da berivanlar yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor

3-Yalancıların asla başarılı olamayacağını, sahtekarların asla kazanamayacağını öğretin. Ona şefkat, merhamet, hoşgörü ve iyiliğin önemini vurgulayın. 

4-Bugünün kızları yarının liderleri duruşu sergileyin. Neye ilgi ve alaka duyuyorsa o konuda ilerlemesi için ona destek olun.

5-Kızınıza affetmenin onu daha da güçlü kılacağını öğretin. 

6-Kızınıza saygının kazanalıcağını, saygı kazanmak için saygı göstermesi gerektiğini ve hak etmeyen birine zoraki saygı göstermemesi gerektiğini öğretin.

7-Ona ne kadar güçlü olduğunu öğretin, herkesten önce kendisine güvenmesi gerektiğini öğretin.

8-Mutluluğu, hedefleri ya da memnuniyeti için beklemek zorunda olmadığını, kendi mutluluğunu kendi oluşturabilceğini öğretin.

9-Kızınız yeterli ve harika olduğunu bilmeli. Akıllı, güzel, nazik, sevgi dolu olduğunun farkında olmalı ve tüm bunlara sadece kendisi olmayı başardığı için sahip olduğunu bilmeli...

Editör: Sena ERDOĞAN