Makyaj kalıntıları, ter, kir, cildinizde birikerek gözeneklerinizi tıkayabilir. Burun gözenekleri tıkalı olduğunda özellikle belirgin olabilir. Öte yandan burundaki tıkanık gözenekler akneye de sebep olabilir.

Burnunuzu günde 1-2 kez yıkamak ve haftada 2-3 kez peeling yapmak, kömür maskeleri ve gözenek bantları da burun gözeneklerinizi açmaya yardımcı olabilir. Ancak bazı doğal yollarda var…

1) Yumurta

Burun gözenekleri için yumurta etkili bir seçenek. Yumurta beyazlarını burun gözeneklerinize uygulayın. Bir yumurta beyazını bir kaseye ayırın. Yüzünüzü yumuşak bir sabun ve ılık suyla yıkayın. Yumurta beyazlarını burnunuza uygulamak için temiz bir sünger veya tiftiksiz bir bez kullanın. Beyazlar cildinizde kuruduğunda, tekrar suyla durulayın ve kurulayın. İşte bu kadar basit. Ardından nemlendirici kullanmanızda fayda var.

Cildine sürenlerin gözenekleri yok oluyor: Kırışıklıkları adeta ütüler gibi düzeltiyor Cildine sürenlerin gözenekleri yok oluyor: Kırışıklıkları adeta ütüler gibi düzeltiyor

2) Yulaf ezmesi

Burun gözeneklerini temizlemek için yulaf ezmesi kullanabilirsiniz. 1 su bardağı yulaf ezmesini bir su bardağı buharlı sıcak suyla birleştirin. Malzemeleri bir mutfak aletiyle iyice karıştırın. Karışım soğuduğunda, yaklaşık 2 dakika boyunca burnunuza uygulayın. Karışımı yüzünüzden soğuk suyla durulayın. Karışımı burnunuzda tutmak için temiz, tiftiksiz bir bezi karışımla ıslatıp bezin burnunuza değmesini sağlayabilirsiniz.

3) Limon suyu

Gözeneklere savaş açan bir diğer besin limon. Gözeneklere haftada bir kez limon suyu uygulayabilirsiniz. Sıkılmış limon suyunu veya çiğ bir limon dilimini doğrudan burnunuzun gözeneklerine uygulayın. Cildinizin ne kadar hassas olduğuna bağlı olarak 1 ila 5 dakika bekleyin, ardından ılık suyla durulayın. İşe yaradığını göreceksiniz.

4) Fırça

Dönen kıllara sahip bir fırçayla, elektronik bir peeling cihazıyla gözenekleri derinlemesine temizleyebilirsiniz. Burada cihazın kullanma talimatlarına dikkat edin.

Editör: Yasemin Dülgeroglu