Yaz mevsiminin bu sıcak yakıcı günlerinde oldukça bunalmış ve isyan aşamasına gelmiş durumdaysanız sakin olun, rahat ve ferah bir gün geçirmek aslında elinizde. Giyim konusunda bu noktalara dikkat ederseniz daha ferah ve rahat bir yaz dönemi geçireceğinizden şüphemiz yok. Sizler için birkaç siteden tavsiye niteliğinde verilen bilgileri bir raya getirdik. Sıcak yaz günlerinden nasıl giysiler tercih edilmeli diyenlerdenseniz yazımıza bir göz atmanızda fayda var. İşte o tavsiyeler;

Hafif kumaşa sahip maxi boy elbiseler yazın en konforlu seçenekler arasındadır. Yapıları dolayısıyla sıcağa maruz kaldığınızda sizi rahatsız hissettirmez ve rahatça hareket edebilmenize de olanak sağlarlar. Gün içinde spor ayakkabı veya sandaletlerle tercih edebileceğiniz gibi akşam da topuklu sandaletlerinize eşlik edeceklerdir.

Yazın Ne Tür Kıyafetler Giyilir?

Rüyada karınca ısırması neye alamet? Rüyada karınca ısırması neye alamet?

Yaz mevsimi, gardıropları ferahlatan ve güzel havaların tadının çıkarılmasını sağlayan bir dönemdir. Bu dönemde, hafif ve nefes alabilen kıyafetler tercih edilir. Pamuklu tişörtler, ince keten gömlekler ve şalvarlar, sıcak havalarda rahatlık ve tarz bir görünüm sunar. Renkli ve canlı desenler, yazın enerjisini yansıtmak için idealdir. Çiçek desenleri, tropikal motifler gibi temalara sahip kıyafetler, yazın ferahlatıcı atmosferini yansıtır.

Aksesuarlar da yaz stilinin vazgeçilmezlerindendir. Güneş gözlükleri hem gözleri korur hem de tarzınızı tamamlar. Şapkalar, güneşin zararlı etkilerinden korurken şıklığınızı arttırır. Hafif kumaş şallar ise serin akşam rüzgarlarında sıcak tutar.

Ayakkabı tercihi de önemlidir. Rahat ve açık ayakkabılar, yaz aktivitelerinizde size eşlik ederken tarzınızı da yansıtır. Yazın akşam serinliğinde veya iç mekanlarda kullanmak üzere hafif ceketler veya şallar da gardırobunuzda bulunmalıdır.

Cildimiz pamuklu kumaşlarla nefes almalı

Bunun için de kumaş seçimi çok önemli. Pamuklu giysiler sıcak havaların en büyük dostu. Çünkü pamuklu kumaşlar nem tutma özellikleriyle teri emerler, böylelikle de vücudumuzun salgıladığı toksik maddelerin gözenekleri tıkamasını önlerler. Özellikle iç giyimde, body tarzı ürünlerde, hatta uçuşan eteklerin içine giydiğimiz astarlarda pamuklu kumaşları tercih etmelisiniz.

Sentetik kumaşlardan uzak durulmalı

Kabul ediyoruz ki, sentetik kumaşlar kırışmıyor, hemen kuruyor ve son derece kullanışlı; üstelik ekonomik. Bu özellikleriyle ne kadar çekici olursa olsunlar, sentetik kumaşlar sıcak havalarda uzak durulması gerekenlerin başında geliyor. Cilde nefes aldırmayan, tahriş eden ve kokuya neden olan sentetik kumaşlar, bazı romatizmal rahatsızlıklara da neden olabiliyor.

Daha ferah, yumuşak, konforlu ve şık günler için öneriler

Son derece kullanışlı bir pamuklu kumaş türü olan penyeden yapılmış tişörtler sıcak havaların kurtarıcısı. Basic bir tişört veya body'yi günlük yaşamda kullanmanın yanı sıra takım elbiselerin içine giyebilir, şık bir yelekle dahi rahatlığı iş hayatınıza taşıyabilirsiniz.

Tepeden tırnağa ketene bürünün; bu hem sağlıklı hem sezonun trendi. Özellikle açık gri, fildişi ve açık kahve tonlarında bluz ve bol pantolonlardan oluşan takımları, elbiseleri kuşaklarla bütünleştirerek kullanabilirsiniz.

Yaz Aylarında Renkler Nasıl Kombinlenir?

Yaz aylarında renklerin enerjik ve canlı bir şekilde kombinlenmesi ile gardırobunuzun ferah ve stil dolu görünmesini sağlayabilirsiniz. Öncelikle, pastel tonlar yazın yumuşak ve huzurlu bir hava sunar. Bir limon yeşili bir bluzu, hafif bir lavanta rengi etekle tamamlayarak fresh bir kombin elde edebilirsiniz. Canlı renklerle cesur bir stil yaratmak istiyorsanız, turuncu ve pembe gibi renklerle cesur bir deneme yapabilirsiniz. Örneğin, turuncu bir pantolonu beyaz bir bluzla eşleştirmek yaz günlerinde enerjik bir görünüm sağlar. Deniz mavisi ve beyaz gibi klasik yaz renklerini de unutmamak önemlidir. Bu renkleri bir araya getirerek ferah ve zarif kombinler oluşturabilirsiniz.

Renk bloklama tekniğiyle de oynamak stilinize dinamizm katar. Örneğin, haki bir eteği beyaz bir üstle kombinleyerek neşeli ve dikkat çekici bir görünüm elde edebilirsiniz. Yaz aylarında renkleri cesurca kullanarak gardırobunuzu canlandırabilir ve kendinizi ifade edebilirsiniz.

Kaynak; www.bizeonline.com - https://hthayat.haberturk.com/- www.kadinlarbilir.com

Editör: Merve Kiraz