Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Elazığ'da ziyaretlerde bulundu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Elazığ'da ziyaretlerde bulundu

Kedilerin hayatta yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik bir gün olarak kabul edilen 8 Ağustos, 2002 yılından beri kediler günü olarak adlandırılıyor. Uluslararası Kedi Günü Uluslararası Hayvan Refahı Fonu (IFAW) inisiyatifiyle başlatılılan bu hareket dünyanın çoğu yerinde kabul görüyor.

Dokuz bin yıldan uzun süredir insanlarla iç içe yaşayan ve bilim insanlarının, insan ırkının ilk evcilleştirdiği hayvan olduğunu öne sürdüğü kediler için bugünün amacı dünya üzerinde önemli nüfusa sahip kedilerin sorunları hakkında farkındalık kazanmak ve onların hayatlarına katkı sağlamak için sorunların çözümü üzerinde düşünmek. Kedilerin yaşam kalitesini artırmak için harekete geçilmesi gereken bir gün olarak kabul edilen 8 Ağustos, zorlu yaşam şartlarıyla savaşan, barınaklarda bakıma muhtaç duyan kediler adına dünya kediler günü kutlanır, insanlar tarafından şiddet gören kediler konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla kutlanıyor.

Özellikle bugün hayvan özgürlüğü ve hakları için çalışan kurumlara bağışlar yapılıyor.

Sosyal medyanın vazgeçilmezleri arasında yer alan, fotoğrafları ve şirinlikleriyle Facebook, Twitter, gibi mecralarda adından hayli söz ettiren kediler, insanlarla olan dostluğu kutlamanın yanı sıra onların yaşamlarına katkı sunacak çözümleri üreterek insanların bu konuda bilinçlenmesini sağlamaya yönelik bir gün olarak adlandırılıyor.

Editör: Merve Kiraz