Pratik bilgiler hayat kurtarıyor. Belki çok gerçekçi bir yorum gibi görünmeyebilir fakat birazdan ufacık şeyler ile yapacaklarınızın sonucuna çok şaşırıp, bu yorumun haklılık payı olduğuna inanacaksınız. ..

Peyniri keserken kesinlikle elinizle dokunmayın. Elinizdeki bakteriler peynirin daha çabuk küflenmesine neden olacaktır. Keserken peyniri ambalajından tutarak kolaylık sağlayabilirsiniz.

Salataya kullanacağınız marulun üzerine bir adet havlu kağıt koyarak muhafaza ederseniz, marul bir hafta kadar taze kalacaktır.

marul-pecete_1280x853

Giysilerinizin rengini, çamaşır makinesinin içine bir tutam tuz atarak koruyabilirsiniz.

Uçlu kaleminizin arkasındaki silgi bitmek üzereyse, silgi yuvasının dibine yuvarlanmış küçük kağıt parçaları yerleştirerek silginin seviyesini yükselip ve kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kavun çekirdeğinin kaynatılıp suyunun içilmesi karaciğer hastalıklarına çok faydalıdır.

Kavun yanıklara konulursa ağrıyı hafifletir ve iyileşmesini hızlandırır. Kavun'un faydaları:, B vitamini, brom ve iyot içeriyor, sinirleri yatıştırıyor, kanı temizliyor ve kolay bir uyku sağlıyor. Damar tıkanıklığı, Kansızlık için de öneriliyor. Ama hazmı karpuza göre daha güç. Bir de şeker oranı fazla. Ölçüyü kaçırmadan tüketmek gerekiyor.

Parmağınıza kıymık batarsa... O zarar görmüş bölgenin üzerine iyice olgunlaşmış bir muzun birkaç dilimini koyun ve bir bandajla kapatın. Muzun içindeki enzimler ciltteki yabancı maddenin çıkmasını kolaylaştıracaktır.

Nefesiniz kötü kokuyorsa... Ağız kokusunun sebebi çoğunlukla susuzluktur. Böyle bir durumla karşılaştığınızda hemen iki bardak su için. Eğer ana yemeğinizin yanında maydanoz varsa onu mutlaka tüketin. Çünkü maydanoz nefesi anında yenileyici özel kimyasallar içerir.

Ezilip soğuk süte katıldıktan sonra yüze sürülürse cildi nemlendirir ve cildin taze görünmesini sağlar. Cildinizi güzelleştirir. Cildi kuru olanlar için 1 ölçü süt, 1 ölçü kavun Suyu ve 1 ölçü Su ile hazırlanan karışım, iyi sonuç veriyor.

Kan azlığında faydalıdır. Osteoporoz, kalp damarlarında faydalıdır çünkü içeriğinde bulunan kremniy elementi damarların elastiyetini sağlamaktadır. Karaciğere faydalıdır. Hamile ve menopoza giren kadınların meyvesidir.

Kıyafetlerdeki yağları çıkarmak için tebeşir kullanabilirsiniz

yağtebeşir_1280x720

Topuklarınız sertleşiyorsa... Ayaklarınıza bir su şişesi ile iki-üç dakika boyunca masaj yapın. Bu işlem sayesinde ayak tabanınızdaki çukur bölge gerilir ve topuğunuzun düzleşmesini engellemiş olursunuz.

Kahve kavanozunuzun içerisine 2 adet kesme şeker atmanız kahvenizin ömrünü uzatacaktır.

Enine çizgili kıyafetler kullanmak sizi olduğunuzdan daha kilolu gösterir.

Pahalı ayakkabı temizleyicilerinin yerine biraz diş macunu ve bulaşık teli kullanın.

Reçellerinizin şekerlenmesini istemiyorsanız kaynatırken içine bir dilim limon koyabilirsiniz.

Baskılarınız da "Arial, Times New Roman, Verdana" yazı karakterlerini kullanarak, kartuşunuzdan 100 sayfa kadar tasarruf edebilirsiniz.

Saçlarınızı boyarken diplerde oluşan boya lekelerini temizlemek için süte batırdığınız pamuğu kullanın.

MasterChef’de de yapıldı: Orijinal Kruvasan yapımı MasterChef’de de yapıldı: Orijinal Kruvasan yapımı

Kolay domates soymak için kaynar suyun içinde 10 saniye beklemeniz yeterlidir.

Ayak kokusu için çıtır çözüm; tek yapmanız gereken ayakkabınızın içine bir poşet çay koyun!

Günde 1-2 adet havuç yiyerek, ciltte kurumaya ve kırışıklığa neden olan A vitamin eksikliğinin önüne geçebilirsiniz.

ayakkabı çay_1280x717

Editör: Saliha Kara