Güneşten kaçmak yerine güneşten korunmak ve güneş ışınlarının vücut için gerekli olduğunu unutmamalıyız. Bu korumayı yediğimiz yiyecekler sayesinde sağlayabiliriz. Uzmanlar bazı besinlerin bizi güneşten koruduğunu söylüyor. İşte o besinler…

DOMATES, HAVUÇ, KAVUN, ISPANAK

Domates, havuç, kavun ve ısoanak içinde Beta-karotenler aynı zamanda A vitamini barındırır. Bu vitamin, serbest radikallerin oluşmasını önleyen ve yaşlanmayı geciktiren bir antioksidandır.

YEŞİL SEBZELER

Brokoli gibi sebzeler ile fesleğen, biberiye, adaçayı, maydanoz gibi taze otlar, cildi koruyan antioksidanlar açısından zengindir. Koyu yeşil yapraklı sebzeler de antioksidanların kaynağıdır ve cildi güneşin zararlarından korurlar.

OMEGA-3

İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN Otlukbeli Devlet Hastanesini inceledi İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan TEKİN Otlukbeli Devlet Hastanesini inceledi

Cildin parlak ve gergin olmasını sağlar. Cildi güneşin zararlı etkilerine karşı korur. Bu yağ asitleri hücre zarını güçlendirir, cildin daha genç görünmesini sağlar.

E ve C VİTAMİNİ DEPOSU

Bitkisel yağların çoğu, ceviz, fındık- fıstık, tohumlar, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler, ıspanak, kuşkonmaz, elma, yumurta ve tahıllar E ve C vitamini içerir.

SU

Vücudumuzu ve cildimizi zararlı maddelerden arındıran en önemli sıvı sudur. Cildin beslenmesini sağlar, gerginleştirir ve kurumasını önler. Her gün 2-2,5 litre suya ihtiyacımız olduğunu unutmayın. Güneşe fazla maruz kalındığında, cilt esnekliğini kaybeder ve susuz kalır. Bunu engellemek için bol su tüketmekte fayda var.

Editör: Yasemin Dülgeroglu