Ayaklarda oluşan, kaşıntı, kokma ve nasır gibi rahatsız edici belirtilerle seyreden ayak mantarı, bazı doğal yöntemlerle kontrol altına alınabilir. Kremlerden daha etkili olduğu söylenen yöntemleri haberimizde derledik.

Ayak mantarı problemi hem fiziksel rahatsızlık hem de estetik kaygılar yaratan bir durum. Bu durumu sonlandırmak için ise doğal ve etkili yöntemlere başvurulabilir. Ayak mantarına karşı kullanılan bazı yöntemler, kaşıntı, yara ve kötü koku gibi belirtileri ortadan kaldırmada oldukça başarılı. Doğal içeriklerle ayak mantarından kaynaklanan rahatsızlıkları gidermek için yapılabileceğiniz önerilerimiz var.

Bağışıklık sistemi güçlü olmayan kişilerin mantarla yeterince savaşması mümkün olmayabilir. Öte yandan sürekli tekrarlar. Bu sebeple önce bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz.

AYAK MANTARINDAN KURTULMANIZI SAĞLAYACAK YÖNTEMLER

1. Bir kulak çubuğunun ucuna çay ağacı yağı sürün. Bunu sabah akşam mantarlı bölgenin üstüne uygulayın. Ancak alerji yapma riskine karşı önce ufak bir bölgede deneyin.

Suyu ayakta içerseniz ne olur? Oturarak su içmenin faydaları neler Suyu ayakta içerseniz ne olur? Oturarak su içmenin faydaları neler

2. Evde bir leğen ılık suyun içine bir bardak elma sirkesi ekleyip ayaklarınızı bunun içinde 15-20 dakika kadar bekletin. Bu yöntem enfeksiyonları kontrol altına alır, kötü kokuları giderir, cildi yumuşatır ve kaşıntıya karşı iyi gelir.

Ancak her sağlık sorunu için alerjik durumlar olduğu unutulmalı ve geçmeyen sorunlar için uzmana başvurulmalıdır.

Editör: Yasemin Dülgeroglu