Uzman Canan Karatay yıllardır şifalı besinler hakkında pek çok yorumda bulunuyor. Bunlardan biri de tahin:  Tahin, antiinflamatuar özelliği sayesinde bağışıklığı güçlendirerek kolesterol seviyesini düşürür. Ayrıca kalp hastalıkları ve felç riskini de azaltır.

Kadın ve erkeklerde kısırlık riskini azaltarak doğurganlığı da artırır. İçerisinde bol miktarda B vitamini içermesi sebebiyle hücreleri yenileyerek saçların parlamasını sağlar. Öte yandan içerdiği çinko sayesinde ise cildin yenilenmesine yardımcı olur.

Bildiğiniz gibi tahin üretiminin ana maddesi susam tohumları. Bu tohumlar içeriğinde, cilt hücrelerinin yenilenmesine ve erken yaşlanma belirtilerinin önlenmesine yardımcı olan amino asitler, E vitamini, B vitamini, mineraller ve yağ asitlerini içeriyor.

Yeni doğan sarılığı geçiren bebekler için önemli öneriler Yeni doğan sarılığı geçiren bebekler için önemli öneriler

Şifalı besin tahin; düzenli tüketildiğinde hafızayı güçlendirmeye yardımcı olarak beynin işleyişine katkı sağlar.

KALP SAĞLIĞINI DESTEKLER

Faydası saymakla bitmeyen tahin, ayrıca kalp sağlığını destekleyebilecek yağ asitleri içiyor. İçinde oleik asit ve linoleik asit barındırır. Bu yağlar, kardiyovasküler sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabilir ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.

Ayrıca kemik sağlığına olumlu faydaları olan tahin, özellikle vegan veya vejetaryen diyetlerde demir alımını artırabilir. Demir, kan üretimi ve vücutta oksijen taşınması için çok önemli.

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR

Tahin, E vitamini ve antioksidanlar gibi maddeler içeriyor. Bu bileşenler, bağışıklık sistemi fonksiyonunu destekler. Öte yandan sindirim sistemini düzene sokar.

Ancak alerjisi olanlar kesinlikle kullanmamalı. Kullanıp sorun yaşayanlar ise mutlaka uzmana başvurmalı.

Editör: Yasemin Dülgeroglu