İşte sizi kötü etkileyen alışkanlıklar…

1- UYKU DÜZENİ

Dengesiz bir uyku düzeninin size tahmininizden daha fazla zararı var. Az uyumak bağışıklığınızı düşürür. Çok uyumak ise diyabet, hipertansiyon, kalp hastalığı ve felç riskini artırır.

2- HAREKETSİZ YAŞAM

Sağlığınız için en önemli şeylerden biri düzenli fiziksel aktivite. Çünkü yeterli fiziksel aktivite yapmamak, başka risk faktörü olmayan kişilerde bile kalp hastalığına yol açabilir.

3- AŞIRI YEME ALIŞKANLIĞI

Çeşitli nedenlerle aşırı yemek yemek alışkanlığınız varsa bu alışkanlık, diyabet, obezite, kalp hastalıkları gibi birçok sağlık sorununa sebep olabilir.

4- AZ SOSYALLEŞMEK

İnsanlar hayatta kalmak ve gelişmek için sosyalleşmek zorunda. Unutmayın yeterince sosyal olmadığınız zamanlarda yüksek düzeyde stres yaşama riskiniz artar.

5- EKRAN BAŞINDA ÇOK ZAMAN GEÇİRMEK

Teknoloji hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak ekrana çok uzun süre bakmak gözlerinizde yorgunluğa veya rahatsızlığa neden olabilir

6- FAZLA ÇALIŞMAK

Uzun saatler çalışmak, üretkenliğinizi azaltırken; sağlınızı da olumsuz yönde etkiler. Çok fazla çalışmaktan kaynaklanan stres, kalp krizi veya felç riskini artırabilir.

7- YETERLİ GÜNEŞ IŞIĞI ALMAMAK

Düzenli olarak güneşe maruz kalmak D vitamini almanın en doğal yoludur. D vitamini bağışıklık sisteminizi sağlıklı tutmada önemli bir rol oynar. Bu sebeple yeterince güneş ışığı almamak, bağışıklık sisteminizin zayıflamasına neden olabilir.

Rüyada tatlı yemek Rüyada tatlı yemek

8- OLUMSUZ ZİHİNSEL DÜŞÜNCELER

Bakış açınızın olumsuz olması etrafınızdaki güzellikleri yok ederken, fırsatlara karşı kör olmanızı sağlar. Ayrıca bu tutum sevdiklerinizin sizden uzaklaşmasına da sebep olur.

9- SAĞLIKSIZ İLİŞKİLER KURMAK

Sağlıksız bir ilişki sizin refahınızı olumsuz etkiler. Kaygı düzeyiniz yükselir, kendinizi daha depresif hissedersiniz ve zamanla özgüveniniz yok olur. Böyle bir ilişkide olmak yerine onu sonlandırmak daha iyi olabilir.

10- KÖTÜ DURUŞ POZİSYONU

İyi bir duruş etrafınızdaki herkese olumlu sinyaller gönderirken, kas veya eklem sağlığınız açısından da önemli rol oynar.

Editör: Yasemin Dülgeroglu