"Botulismus" yani botoks zehirlenmelerinde botoksun yaygınlaşması ile birlikte artış meydana geldi.

Sadece 1 gecede bağırsakları boşaltıyor! Sadece 1 gecede bağırsakları boşaltıyor!

Spastisite kas sertliklerinde, inme sonrası ya da serebral palsi'li çocuklarda, istemsiz yüz kasılmalarında, göz kasılmalarında, migrende, şaşılıkta, diş sıkma rahatsızlığında, aşırı tükürük salgılatan hastalıklarda (tükürük bezlerine) sıklıkla botoks uygulaması yapılır. 

Ancak yapılan herhangi bir botoks doğru ortamda, engin doktorlar ve onaylı ilaçlarla yapılmadığında kişileri zehirleyerek yoğun bakıma alınmasına neden oluyor. Bazı ileri düzey vakalarda ölümle bile sonuçlanabiliyor.

Son zamanlarda özellikle kadınlar tarafından zayıflama amacıyla mide botoksu yaptırılıyor. Fakat mide botoksu olarak yapılan işlemin herhangi bir tedavi kılavuzunda onayı bulunmuyor.

Yaz aylarında terleme, kırışıklık giderme ya da diğer amaçlarla yaptırılan kozmetik amaçlı botoks sonrası da botoks zehirlenmeleri gelişebiliyor.

Uzmanlar botoksun klinik ortamında, sertifikalı bir hekim tarafından ve Sağlık Bakanlığı'ndan onaylı ürünlerle yapılmasını öneriyor. Aksi takdirde botoks zehirlenmeleri kaçınılmaz oluyor. 

Botoks Zehirlenmesinin Belirtileri 

Çift görme, 
Göz kapaklarında düşüklük, 
Ağız kuruluğu, 
Boyun kaslarını tutamama, 
İdrar tutamama 
Kas zafiyetleri 
Botoks işleminden sonra bu şikayetler meydana geliyorsa hemen bir doktora başvurulmalı.

Editör: Sena ERDOĞAN