Böbrek ağrıları genelde karın, kaburga ve kaburga altı ağrılarına neden olur. Kaburganın böbreklere yakın olan alt kısmında başlayan böbrek ağrıları sırta da vurabilir. Ayrıca bazen kasık ve karna da ağrılar söz konusu olabilir. Ağrı bir anda ortaya çıkar ve kendiliğinden geçmez.

Böbrek ağrılarının çeşitli nedenleri olabilmekle birlikte bu ağrıların ciddiye alınması ve bir doktora mutlaka başvurulması gerekir.

Böbrek Ağrısı Neden Olur?
Oldukça şiddetli bir ağrıya neden olan böbrek hastalıkları, vücudun susuz kalması, böbreklerde oluşan enfeksiyon, taş oluşumu, kist, gelişen polikistik hastalıklar, “glomerülonefrit”, “hidronefroz” ve “aterosklerotik renal arter stenozu” gibi nedenlerle oluşabilir.

Böbrek Ağrısı Nasıl Geçer?
Böbrek ağrılarına ılık ve sıcak iyi gelir. Bu nedenle ılık bir duş alınabilir ya da ağrıyan bölgeye sıcak su torbası kullanılabilir. Bu yöntem genellikle üşütme kaynaklı böbrek ağrılarına iyi gelir.

Karaciğer yağlanmasına ilaçsız çözüm: Sabah, öğlen, akşam bir bardak için Karaciğer yağlanmasına ilaçsız çözüm: Sabah, öğlen, akşam bir bardak için

Vücutta oluşan su kaybından kaynaklanan böbrek ağrılarında düzenli olarak su içmek ağrıların hafiflemesinde veya geçmesinde etkili olur. 

Böbrek temizliği ve ağrısı için nar suyu içilmesi faydalı olur.

Ayrıca böbrek sağlığı için suyun bir anda değil yavaşça içilmesi gerekir. Bu yöntemlerle böbrek ağrıları geçmek yerine şiddetleniyorsa vakit kaybetmeden bir doktora başvurulması önem arz eder.

Böbrek Ağrısına Hangi Bölüm Bakar?
Nefroloji yada üroloji doktorlarına böbrek ağrıları nedeniyle başvurulabilir.


 

Editör: Sena ERDOĞAN