SAĞLIK

Bilinçsiz spor insanı sakatlığa kadar götürüyor

Hareketsiz yaşam hasta ediyor evet ama bilinçsiz spor yapmak da insana zarar veriyor.

Abone Ol

Pek çok insan sağlıklı olmak hayaliyle bilinçsiz şekilde spor yapıyor. Ancak bu esnada veya sonrasında yaralanmalar ya da eklem rahatsızlıkları ortaya çıkabiliyor. Günümüzde spor yapmak, sağlıklı yaşam, kilo verme ve yaşam tarzı haline getirme çabalarıyla oldukça popüler durumda. Bazen bilinçli ve hocalar eşliğinde yapılan spor bazen de bilinçsiz şekilde yapılabiliyor. Dolayısı ile bu durum yaralanma veya rahatsızlıklara yol açabiliyor. Uzmanlar ise bilinçsiz spor yapmak yerine hiç spor yapmamanın daha doğru olduğunu vurguluyor.

Sağlıklı yaşamın yolu mutlaka düzenli spor yapmaktan geçiyor.  Ancak spor yapanların birçoğu spor öncesi egzersiz hareketlerini ihmal ediyor. Oysa vücudun mutlaka spora hazırlanması gerekiyor.

Spor kişiye göre değişiyor

Spor herkes için aynı yoğunluk, aynı tip ve aynı sürede olması mümkün değil. Uzmanlar, yaş, kişinin fiziksel durumu, kişinin kronik hastalıkları, psikolojik durum gibi pek çok olgunun dikkate alınarak yapılan egzersizlerin faydalı olacağını vurguluyor. Özellikle de eklem problemi yaşayanların nhekim kontrolünde spor yapmaları öneriliyor.

Bilinçsiz spor nelere yol açar?

Bağların gerilmesi ya da kopmasına sebep olabilir.

Diz sakatlıkları yaşanabilir.

Ayak bilek bağ zedelenmesi olabilir.

Adele sakatlıkları yaşanabilir.

Kırık ve çıkıklar meydana gelebilir.

Özellikle kalp rahatsızlığı olanlar ve kronik hastalığı olanlar çok dikkat etmeli ve mutlaka doktor kontrolünde spor yapmalı. Çünkü çok daha kötü sonuçlar yaşanabilir.