Bazen dış etkenler anne ve babaları çocukları evde oynatmaya teşvik ediyor. Ancak uzmanlar konu hakkında aynı düşünceye sahip değil. İşte çocukların dışarıda oynaması için bazı sebepler…

1) STRESİ AZALTIYOR

Dışarıda oynamak çocukların daha özgür hissetmesine sebep oluyor. Açık havada oynayan çocuklar kendilerini daha mutlu hissedeceği için stres oranları düşüyor. Bedenlerine ve düşüncelerine hareket katmak psikolojilerine iyi geliyor.

2) GÖRME DUYUSUNU GELİŞTİRİYOR

Yapılan araştırmalara göre açık hava ışığında kalmak daha iyi görmeyi sağlıyor. Açık havada oynamak çocukların göz sağlığı açısından da önemli rol oynuyor.

Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız Cildin yağ ve kirden tamamen arınmasını sağlıyor! Mucizevi kavun çekirdeklerinin faydalarına inanamayacaksınız

3) DİKKAT SÜRELERİNİ UZATIYOR

Uzmanlara göre açık havada bir şeyleri deneyerek öğrenen çocukların konsantrasyon süreleri uzuyor ve hafıza performansları artıyor.

4) HAYAL GÜCÜNÜ BESLİYOR

Açık hava sürekli değişen dinamik yapı ve bilinmezlerle dolu olduğundan çocuklar bu alanlarda sürekli yeni şeylere açık oluyor. Çocuklar sürekli yeni şeyler keşfederek hayal gücünü besliyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu