YAŞAM

Bebekler ne zaman oturmaya başlar

Yeni doğan bebekler gelişimlerinden dolayı hemen oturamazlar. Bebeğin kemik gelişimi ve sağlığı için ebeveynler de belli döneme kadar oturtmayı tercih etmezler.

Abone Ol

Peki, bu durum ne kadar sürer? Bebekler ne zaman oturur? Kaç aylıkken oturmaya başlayabilirler?

Yeni anne baba olanların en çok merak ettiği konulardan ve sorulardan biri de bebeklerin kaç aylıkken oturacağı. Yeni doğan bir bebeğin hemen oturması mümkün değildir. Peki, Bebekler ne zaman oturur? Bebekler kaç aylıkken oturmaya başlar?

BEBEKLER NE ZAMAN OTURUR?

Yeni doğan bir bebek 4 ay tamamlanmadan oturamazlar. Fakat 4. ayında bile bebekler destekle oturabilirler. Bu aylarda yavaş yavaş kas ve kemik yapıları buna uygun olmaya başlar ve genelde yanına arka ve önüne yastıklar koyarak oturtulur.

BEBEKLER OTURMAYA NASIL ALIŞIR?

Güç

Yapılması gereken ilk şey bebeğin çekirdek gücünü inşa etmek olacaktır. Bunu yapabilmek için sırtlarını, yanlarını, uyluklarını ve gövdesini içeren vücudun çekirdek kaslarını güçlendirmek gerekir.

Tekrar

Bebeklere nasıl oturulacağını beraber deneyerek ve gün içinde 5-6 kez bunu tekrar ederek yapmak işi daha pratik hale getirebilir.

Bebek Nasıl Destekli oturtulmalı

Bebeğe bağımsız olarak nasıl oturacağını öğretmenin bir başka yolu ise onun için bir koltuk halini almak. Bebeği yerde otururken bacaklarınızın arasında tutun ve oturma pozisyonuna getirin.Sonrasında ise desteğinizi yavaş yavaş çekerek kendi başına oturması için ona cesaret verin.

Bebeklerin Oyuncak ile ilgili ilişkisi nasıl olmalı

Oyuncaklar çocukları her zaman motivasyon kaynağıdır. Çocuğunuzun en çok sevdiği oyuncağı seçmesi için ona önünüzde uzanacak şekilde oyuncağı sallamalısınız. Sonrasında ise elinizden alması için onu teşvik etmelisiniz.

Çocuk nasıl cesaretlendirilmeli ?

Çocuğunuz kendi başına nasıl oturacağını ve dengede durmayı öğrendiğinde ona destek vermeden sadece gözlemleyerek kontrol ederek tek başına oturmasına izin verin. Çocuğun eline onu oyalayacak bir oyuncak verin ve zarar gelmeyecek şekilde oturmasına izin verirken mutlaka kontrol edin. Sizi görmediğinde kendi kendine oturması gerektiğini anlayıp zamanla yalnız oturmaya alışacaktır.