Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde, 7-13 Ağustos Ulusal UMKE Haftası dolayısıyla düzenlenen tüm illerden UMKE gönüllülerinin bulunduğu programa katıldı.

Etkinlik kapsamında, fotoğraf sergisini gezen Koca, UMKE ve UMKE Atak araçları ile Acil Müdahale Ünitesi ile yeni alınan UMKE araçlarını inceledi.

Ardından UMKE ATAK ile ilgili açıkalama yapan Koca, "UMKE gönüllerimizin sayısı 15 bin 200. Özellikle afet ve acil durumlarında erken dönemde sahaya ulasan ekip olduğu için vatandaşımızın haklı olarak medikal destek, medikal hizmet vermek üzere sahaya inen UMKE ekibinden arama kurtarma faaliyetini beklediğini biliyoruz. Yer yer bu konularda bu beklentinin farklı noktalara taşındığına da şahit olduk Bundan sonraki süreçte bu sahadaki durumu da görerek UMKE'nin medikal kurtarma hizmeti dışında arama kurtarma faaliyetini de yapmak üzere UMKE çatısı altında 'UMKE Atak' adında bir yapı oluşturduk.

Sadece 1 gecede bağırsakları boşaltıyor! Sadece 1 gecede bağırsakları boşaltıyor!

Bu gönüllüler, özellikle sağlık ekibinden oluşan ve arama kurtarma faaliyetini yapan ekip olacak. Dolayısıyla bundan böyle UMKE sadece medikal hizmet sunan bir yapı olmaktan öte aynı zamanda arama kurtarma faaliyetini de de aktif yapan bir yapı olacak. Hem arama kurtarma hem medikal hizmet sunan bir UMKE yapısıyla ile karşı karşıyayız. Bundan sonraki süreçte de sayılarını her geçen gün artırarak, ilgili gönüllülerin sayısını artırarak acil ve afetlerde daha etkin bir fonksiyon üslenmesini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"

Kaynak: AA