YAŞAM

Asetonsuz oje nasıl çıkarılır? Tırnağa zarar vermeden asetonsuz oje çıkarma yolları

Oje pek çok kadının kullandığı kozmetik ürünlerden biri. Ancak çıkarma işlemleri sırasında aseton tırnağa zarar verebilir veya asetonunuz olmayabilir. Peki, asetonsuz oje nasıl çıkarılır?

Abone Ol

Tırnağa zarar vermeden asetonsuz oje nasıl çıkar ve ne kullanılır? İşte detaylar…

Özellikle son dönemlerde popüler olan ojelerin en zor yanı temizlemek olabilir. Bazen aseton kullanmak istemeyenler olabileceği gibi o esnada asetonu olmayanlar asetonsuz oje çıkarma yollarını arıyor.

Tırnağa zarar vermeden asetonsuz oje çıkarma yolları

1) Kolonya

Öncelikle bir miktar kolonyayı tırnaklarınızı kaplayacak şekilde tabağa koyun. Ardından tüm tırnaklarınızı kolonyada 3-4 dakika beklettikten sonra yine limonlu pamuk yardımıyla ojeyi çıkarın. Yumuşayan ojeler çıkacaktır.

2) Limon ve sirke

Yarım limonu bir kaba sıkın ve üstüne aynı oranda sirke ilave edin. Tüm tırnaklarınızı bu karışımın içinde 5 dakika bekletin ve pamuk ile ojeyi çıkarın.

3) Diş macunu

Diş macunu ile yıpranmış ojelerinizden kurtulmak çok kolay. Kullanmadığınız bir diş fırçasına biraz macun sürüp tırnaklarınızı fırçalayın. Bu yöntemi uygulamaya başlamadan önce tırnaklarınızı birkaç dakika sıcak suda bekletmenizin işinizi kolaylaştıracak.

4) Oje

Oje ile oje çıkarma yöntemi şaşırtıcı ama doğru. Önce tırnaklarınıza ek bir katman oje veya parlatıcı sürün. Sürdüğünüz oje henüz ıslakken pamuklu bir bez veya pamukla silin. Eski ve yeni oje ikiside çıkacak.