Kars'ta yolcu otobüsünde koltuk altına zulalanmış uyuşturucu madde ele geçirildi Kars'ta yolcu otobüsünde koltuk altına zulalanmış uyuşturucu madde ele geçirildi

Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci sonrasında piyasalarda yaşanan hareketlilik günden günde artış gösterirken gözle görünür en çok fiyat artışının yaşandığı sıfır ve 2. el araç piyasası sürücüleri boyasız hasar onarım merkezlerine yönlendirdi. Sürücüler, otomobillerin hasar alan parçasının yenisi ile değiştirilmesi, yeni gelecek olan parçanın tekrar boyanması maliyetli olduğundan ve hasar alan araçlarının değerinin düşmemesini istediğinden dolayı son yıllarda en çok boyasız hasar onarımı ustalarına uğruyor. Boyasız hasar onarımına ilgi gösteren vatandaşlar, aracını hem uygun maliyet hem de onarım süresi olarak minimuma inmesi sebebi ile tercih ediyor.
Uzun yıllardır boyasız hasar onarımı üzerine ustalık yapan Yavuz Selim Akdağ, araç sürücülerinin son yıllarda boyasız kaporta ve gövde onarımını tercih etmelerinin başlıca sebebinin özellikle ikinci el araç fiyatlarının artmasından kaynaklandığını belirtti. Akdağ, hiçbir dönem bitmeyecek olan mesleğinin Çıraklık Eğitim Merkezleri’nde ders olarak verilmesini istediğini ifade ederek, “Yaklaşık 8 yıldır boyasız hasar onarımı üzerine Erzincan başta olmak üzere farklı illerde çalışmalarda bulundum. Araç sürücülerinin son yıllarda boyasız kaporta ve gövde onarımını tercih etmelerinin başlıca sebebi özellikle ikinci el araç fiyatlarının artması. Boyasız hasar onarımından kısaca bahsetmek gerekirse, araçların kaza, park hasarı, doğal afet durumlarında kaporta üzerinde meydana gelen ezik, göçük vb. hasarların aracın değerini kaybetmemesi adına boyamadan ve çekiçlemeden herhangi bir parçasının değiştirilmeden onarımını sağlamak. Bu sebepten yapılan onarımın aracın ikinci el piyasasında değer kaybetmesini önlemek boyasız hasar onarımını tercih sebebi olmasını sağlıyor.  Oto sanayide diğer meslek gruplarında olduğu gibi bizim meslek branşımızda da maalesef çırak yetişmiyor ve “Boyasız Hasar Onarımı”  branşında çok fazla çırak yetişmemesinin en büyük sebebi bu alanda hizmet veren büyük servislerin ücret karşılığında bu mesleğin kurs ve eğitimini vermesi. Devletimizden bu alanda beklentimizde diğer meslek dallarında olduğu gibi çıraklık eğitim merkezlerinde “Boyasız Hasar Onarımı” dalı ve branşı üzerine eğitimlerin ücretsiz olarak verilmesidir.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi