Erzincan’da araç sayısı 75 bin 184 oldu Erzincan’da araç sayısı 75 bin 184 oldu

Erzincan, Tulum Peyniri, Cimin Üzümü ve bakırı ile meşhur ve şehre ekonomik katkı anlamında sırasıyla en başta Tulum Peyniri daha sonra Erzincan bakırı ve Cimin Üzümü geliyor. Hal böyle iken şehrin hiçbir yerinde Tulum Peyniri ve üzümü temsil eden bir görsel bulunmuyor. Son olarak Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Meydanı’nda ucube dediğimiz tahta yapının yerine bakır temalı bir görselin konacağını ifade etti. Dörtyol göbeğinde bakır ibrik var iken dalga geçer gibi Erzincan’ın diğer değerlerini yok sayıp aynı temalı görselin konacak olması bazı kesimlerce acemilik, bazı kesimlerce ayırımcılık olarak nitelendiriliyor.

Erzincan’a gelen gurbetçilerin de dikkatini çeken konunun ne zaman dikkate alınacağı ise merak konusu oldu.

Türkiye genelinde Erzincan denince akla gelen tulum peyniri iken şehirde herhangi bir görselin olmaması yerli ve yabancı turistlerce komik karşılanıyor.

Vatandaşlar; “Her şehirde, şehrin değerleri ve ün yapmış ürünleri figür olarak değerlendiriliyor ve yerli yabancı turistler fotoğraf çekiliyor ve bu şekilde daha çok reklam ile tanıtım sağlanmış oluyor. Erzincan’da durum neden farklı anlamış değiliz. Anladığımız bir şey var yetkililer burada şehrin değerlerine pek de önem vermiyor. Peki, neye önem veriyorlar? Onu da göremiyoruz maalesef” diyor.  

Editör: Adem Küçükkaya