Bu yöntemi kullanın aracınız artık daha az benzin yaksın.

ChatGPT Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? ChatGPT Nedir, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Benzin ve motorinin litre fiyatı 42 liranın üzerinde. Durum böyle olunca vatandaşlar bir yere gideceği zaman önce mesafeye ve ne kadar benzin harcayacağını düşünüyor.

Yakıt paraları cep yakıyor. Tamda bu noktada vatandaşlar araçlar nasıl daha az benzin yakar onu düşünüyor. Otomobil alırken aracın fiyatı ve özelliklerinin yanında ne kadar yaktığına da dikkat ediliyor ve genellikle az yakan araçları tercih ediyor.

Aracın çok yakmasının bazı nedenleri olabilir. Sürekli şehir içinde kullanılan araçlar daha çok yakacaktır. Ağır araçlar, daha fazla güç gerektirdiği için daha fazla yakmakta. Bunlar sadece bazı sebepler. Peki araç nasıl daha az yakıt tüketir? İşte detaylar…

Yeni yöntem ile araçlar daha az yakıyor

Yeni bir çeliğin aracın ağırlığını azaltacağı ve daha az yakıt harcamasını sağlayacağı düşünülüyor. Bu yöntemle yeni bir çelik formu ortaya çıkacak. Hafif polimöerler ile karbon fiber iç mekanlar ve gövdelerin birleştirilmesi ile ortaya çıkan bu çelik türü, araçları daha güçlü ve daha hafif yapmaya fayda sağlıyor. Bu çelikten üretilecek araçların da çok daha az yakıt tüketeceği söyleniyor. Hem sağlam hem de hafif olacak bu araçların aynı zamanda zenginleşen elektrikli otomobiller için de yararlı bir yöntem olacağı düşünülüyor.

Editör: Yasemin Dülgeroglu